U trendu

Rajana – devojka koja ume da peva

Danas se većina izuzetno mladih pevačica „regrutuje“ za teen scenu, utapajući svoje glasovne (ne)mogućnosti u već postojeći bunar razvodnjenog, slatkastog girlie zvuka – primera ima dosta (Britni Spirs, Kristina Agilera i sl.). Ali, kao primer za drugačije mogućnosti može se uzeti jedna prilično zanimljiva persona, koja je upravo ovih dana debitovala na svetskoj sceni – pevačica po imenu Rajana Keni.

Iako ima samo devetnaest godina, Rajana već poseduje solidan muzički background, a njen prvi hit-singl, „Oh, Baby“, već se uveliko vrti po radio i TV stanicama. Rođena u Lidsu i odrasla (kako sama naglašava) u multikulturnoj porodici, Rajana se i nije baš uvek uklapala u stereotip, i kaže da su je ostala deca najčešće označavala kao „onu sa čudnim imenom, smešnom kosom, koja stalno peva“. Danas se, međutim, sve to preokrenulo u prednost, te ova mlada pevačica koja uz kvalitetan vokal poseduje i sasvim originalan look, ima sve šanse da svoj muzički opus učini ozbiljnim i autorski prepoznatljivim.

Rajana tvrdi da je cela porodica veoma muzikalna i da joj je to u velikoj meri pomoglo da i sama nađe svoj put. Sa 14 godina je pevala back vokale u bratovljevoj grupi LSK, a istovremeno uspevala i da se bavi glumom.

Rajanina muzika je eklektična mešavina stilova: od fank-a, preko urbanog pop-a do R&B-ja – sve je prisutno u jednoj dinamičnoj mešavini, koju neki kritičari označavaju pre svega kao „futuristički fank“. Stvar koja Rajanu takođe izdvaja iz mase istovetnih lutkica jeste njen prepoznatljiv osmeh.

Ukoliko prilikom menjanja kanala „naletite“ na devojku kovrdžave kose, ogromnog osmeha, koja pri tome sjajno peva – saslušajte je, jer ona ima šta da kaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.