U trendu

Razvedriti sebe (1)

U toku sumornih zimskih dana mnoge dame budu neraspoložene; nekad im naiđe takav dan, a nekad neraspoloženje traje i duže. Evo nekih predloga kako da razvedrite sebe i kako da zaboravite na bezvoljnost – odaberite one za koje mislite da bi vam mogli pomoći.
Ukoliko to niste već učinile, istuširajte se i spremite se kao da ćete da izađete. Mnoge dame se osete bolje kad se malo doteraju i kad su spremne da izađu; tuširanje takođe pomaže – spiranjem nečistoća s tela dobrim delom možete da sperete i loše raspoloženje.
Spremite sebi prijatnu voćnu salatu ili podjednako prijatnu šolju tople kafe. Nemate voće u kući? To je dobar razlog da izađete i da ga nabavite – šetnja do prodavnice mogla bi vas razvedriti, plus naše raspoloženje ima dosta veze s tim šta unosimo u organizam, i da li ga unosimo u dovoljnim količinama. Neretko je razlog mrzovolje ili bezvoljnosti jednostavno taj da nismo popile dovoljno vode.
Ako vam to vremenske prilike dopuštaju, izađite iz kuće i prošetajte se bar malo – neretko će vas i samo nekoliko minuta šetnje oraspoložiti. Ne možete da izađete? Pustite sebi neku komediju, bilo da se radi o filmu ili o seriji. Ili pustite sebi muziku koja bi vas oraspoložila. Uz tu muziku možete da igrate dok se ne oraspoložite – tela su nam načinjena da bi se kretala, ne da bi deprimirano vegetirala na kauču.
Nemate novca? Tu su biblioteke iz kojih možete pozajmiti dobru knjigu koja bi vas razvedrila, ili priručnik koji bi vam pomogao da savladate novu veštinu. U savladavanju nove veštine može vam pomoći i internet. U principu se dobro osećamo kad učimo nešto novo, a još i bolje kad savladamo nešto što pre nismo umele.

Napišite komentar