Razvedriti sebe (2)

U toku sumornih zimskih dana mnoge dame budu neraspoložene; nekad im naiđe takav dan, a nekad neraspoloženje traje i duže. Evo nekih predloga kako da razvedrite sebe i kako da zaboravite na bezvoljnost – odaberite one za koje mislite da bi vam mogli pomoći.
Probajte s novim jezikom. Ne morate da naučite kompletan jezik; već i znanje nekoliko fraza (može se naučiti iz priručnika, preko interneta, sa CD-a…) biće vam dovoljno da se pohvalite pred društvom, što onda donosi bolje raspoloženje.
„Zaglavljene“ ste između četiri zida? To zaista može da bude deprimirajuće. Pomerite malo nameštaj, načinite drugačiji raspored, to bi moglo da vas oraspoloži, kao i da vam pruži utisak promene. Upalite sveću sa mirisom koji vam se dopada ili nanesite omiljeni parfem iako ćete ostati kod kuće – lepi mirisi mogu prilično da nas oraspolože.
Ukoliko nemate kućnog mezimca niti ste u prilici da ga držite, možete pokušati da prošetate nečiju kucu. Psi su odlični u tome da vam poprave raspoloženje: pokrenuće vas i naterati vas da ostanete u pokretu, plus se i sami toliko lako oduševe nečim da je to zarazno. Uz razigranu kucu koja je presrećna da bude s vama vrlo je lako zaboraviti da ste ikad bile neraspoložene.
Još jedna stvar koja može da nam popravi raspoloženje jeste pomaganje drugim ljudima. Možete razgovarati sa starijima u najbližem staračkom domu – njima će sigurno biti drago da imaju s kime da razgovaraju – ili pomoći nekome iz komšiluka kome je pomoć potrebna. Ponekad je kontakt s drugim ljudima (kontakt uživo!) sve što je potrebno kako bi nam se raspoloženje popravilo, plus se većina dobro oseća kada nekom pomaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.