U trendu

Recept za dobro raspoloženje

U mnogim časopisima kreiranim za žene mogu se pronaći različiti recepti za jelo, sa obaveznim uputstvima za pripremu neverovatno ukusnih đakonija (onih od čije upotrebe vam prošlogodišnji kupaći kostim sigurno neće bolje stajati ove godine). Zato, evo jednog sasvim neobičnog recepta, koji ima cilj da vam napravi dan lepšim. Sastojci nisu ekskluzivni; nema ni mirođija ni neobičnih začina, već su najvažnije „komponente“ pre svega smeh, vreme provedeno sa prijateljima i, generalno, vaša dobra volja da lepo provedete dan.

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i još čudnije kako nam često baš to malo nedostaje. Danas je ponovo lep prolećni dan i trebalo bi ga svakako učiniti što prijatnijim. U svetu se već duži niz godina bave istraživanjima o pozitivnom uticaju smeha. Smeh, naime, produžava život, ubrzava ozdravljenje, a osmeh je i prvi korak u zavođenju osobe koja vam se dopada. Psiholozi tvrde da će ljudi često nesvesno uzvratiti iskren osmeh i slučajnom prolazniku.

Dobar savet glasi – krenite već danas sa pozitivnom energijom. Za početak, pronađite više sitnih razloga za smeh, potrudite se da saslušate svoje prijatelje i da sa njima podelite prijatno vreme – ostavite namrgođenost i neraspoloženje za neke druge prilike.

Nikome nije izdato garantno pismo na sreću sa neograničenim rokom trajanja, te zato iskreno verujte da je stvarna sreća u mnogo većoj meri proistekla iz vaših dobrih misli i namera nego što je produkt spoljašnjih okolnosti. Ako je tako shvatite, učinićete vaš osećaj nezavisnim od spoljnih događaja, a pozitivnu energiju sopstvenog zadovoljstva lako podeliti sa drugima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar