Recite im da tražite prijatelje

Mnogim ženama se pre ili kasnije desi da se osete veoma usamljeno, da im jako nedostaje da imaju bliske prijateljice. Jedan od mogućih načina da pomognete sebi jeste i da dragim osobama kažete da tražite nove prijateljice – to nekad pruži iznenađujuće dobre rezultate.
Jedna od tipičnih situacija kada ovaj problem nastane jeste kada se žena uda ili počne da živi s partnerom, naročito ako se zbog njega preselila u drugi grad. Tada je izgubila stare prijatelje, odnosno udaljila se od njih, a nova prijateljstva nije više onako lako sklapati kao u vrtiću ili u školi – zapravo, do trenutka kad dospete u takvu situaciju, moguće je da ste zaboravile kako se uopšte sklapaju prijateljstva. A onda shvatite da vam prijateljice nedostaju – jeste, s divnim ste čovekom, ali nedostaje vam blisko žensko društvo.
Uloga provodadžisanja – kada neko pokušava da vas spoji s nekim muškarcem – može se pokazati izrazito nezahvalna, jer ako spoj ne uspe, nezadovoljni ste vi, nezadovoljan je taj muškarac, niste baš najlepše raspoloženi prema osobi koja vas je spojila… Međutim, "provodadžisanje za prijateljstvo" je znatno manje nezahvalno. Neko vas upozna s nekom ženskom osobom, ako se vas dve složite, super, ako se ne složite, ništa se posebno neprijatno ne dešava. Lakše je. Zato se takva uloga i lakše prihvata.
Šta da učinite? Recite dragim osobama – roditeljima, na primer – da ste u potrazi za prijateljicama. Naravno, ne treba se osloniti samo na to, i dalje treba upoznavati osobe iz svog okruženja, ali biste i s te strane mogli da dobijete pomoć – i to vrlo brzo. Vaša majka ima prijateljice, njene prijateljice imaju sopstvene prijateljice, dosta njih imaju ćerke vaših godina, sasvim je moguće da će jedna ili više njih da vam se dopadnu kao prijateljice. Zašto vam ranije nisu spomenule te žene? Sasvim je moguće da jednostavno nisu htele da smetaju, bile ste obuzete svojim životom, svojim planovima, nije delovalo kao da su vam potrebne još neke prijateljice.
Dosta je ljudi koji nisu neskloni tome da pomognu, samo što nije baš da sede i pažljivo vas posmatraju kako bi videli šta je to što možda želite. Žive svoje živote, to im je glavna preokupacija – ali ako im kažete da vam je nešto potrebno, na primer, prijateljice, sasvim je moguće da će biti skloni da razmisle koga znaju i ko bi vam se mogao dopasti.
Probajte! Jedino što možete da izgubite je usamljenost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.