U trendu

Recite zbogom crvenilu posle depilacije: Potreban je samo ovaj sastojak

Nakon depilacije, koža često reaguje iritacijom, crvenilom ili čak urastanjem dlačica.
Evo kako možete sprečiti ovu neugodnost, a sve što je potrebno je pokoji sastojak koji skoro sigurno već imate kod kuće.

1. Priprema kože: Pre nego što obavite depilaciju, važno je da pripremite kožu. Očistite je blagim sredstvom za čišćenje i uradite piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Ovo će omogućiti bolje uklanjanje dlačica i smanjiti iritaciju nakon tretmana.

2. Korišćenje hamamelisa: Nakon depilacije, nanesite hamamelis (američku lesku aka witch hazel) na kožu kao antiseptik. Hamamelis će umiriti kožu i smanjiti crvenilo. Ovo je posebno važno za osetljive delove kože poput bikini zone ili područja iznad gornje usne.

3. Hladni oblozi: Ako primetite da je koža iritirana ili crvena, stavite hladni oblog na taj deo kože kako biste umanjili upalu i nelagodnost. Držite oblog na koži nekoliko minuta i ponovite po potrebi.

4. Hidrokortizonska krema: Ako je koža posebno iritirana, možete koristiti hidrokortizonsku kremu kako biste dodatno umanjili upalu i svrab. Nanesite tanki sloj kreme na iritirana područja i nežno umasirajte.

5. Izbegavajte zagrevanje kože: Dva dana nakon depilacije, izbegavajte aktivnosti koje bi mogli zagrejati kožu, poput odlaska u saunu ili nošenja tesne odeće. Koža treba vremena da se oporavi, pa je važno da bude hladna i čista.

6. Piling kože: Nakon nekoliko dana, uradite blagi piling kože kako biste sprečili urastanje dlačica i buduće iritacije. Piling će takođe pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože i održavanju glatke teksture kože.

Sada kada znate kako da sprečite iritaciju kože nakon depilacije, možete uživati u glatkoj i negovanoj koži bez neželjenih nuspojava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.