U trendu

Ričard Barton ipak nije bio taj: Godinama je slavna glumica patila za ovim muškarcem

Rekla mi je da je joj je Majk bio najveća ljubav. ‘Ostala bih sa njim u braku da nije umro’, priznala mi je. Njega je jako volela, a on joj je poklonio i najlepše komade nakita, ispričao je bivši vlasnik aukcijske kuće Vord Landrigan, koji je bio bliski prijatelj Elizabet Tejlor i njenog trećeg muža Majkla Toda.

I sama glumica priznala je da je u životu, tokom koga je bila osam puta u braku, imala samo tri prave ljubavi – Ričarda Bartona, sa kojim se dva puta venčala, Toda i dijamante.

Elizabet je filmskog i pozorišnog producenta Majkla Toda upoznala početkom 1957. godine na jednoj brodskoj zabavi. Ona se u to vreme rastajala od glumca Majkla Vildinga. Za producenta to je bila ljubav na prvi pogled, a Tejlor je kasnije rekla da se, gledajući ga, osećala hipnotisanom.

Par se venčao na raskošnoj ceremoniji u Akapulku 2. februara iste godine. Šest meseci nakon toga, Elizabeth je rodila njihovu kći, Lizu Tod. Glumica je tada imala 24 godine, a Majkl 47. Producent je imao sina iz prošlog braka koji je bio dve godine stariji od Elizabet. Iako je njihova razlika u godinama zabavljala medije i javnost, njima to nije predstavljao problem. Svi koji su ih znali, govorili su da su istinski srećni i zaljubljeni.

– Ona se nije bojala da mu kaže sve u lice, bili su stvarno prekrasan par – rekla je Širli MekLejn, koja je glumila u Todovom najvećem filmskom hitu ‘Put oko sveta za 80 dana’. Tejlor je govorila da uživa u svađama sa Majklom jer im je veza još bolja kada se pomire.

U martu 1958. godine, Majk je saznao da je nagrađen za zabavljača godine prestižnog društvenog kluba Friars, a dodela se održavala u Njujorku. Iako je Elizabet htela da ide sa njim, on joj to nije dao jer je ležala u krevetu sa temperaturom i bronhitisom.

– Bez tebe se osećam kao polovina makaza – rekao je glumici suprug pre nego što se ukrcao u svoj privatni avion nazvan ‘The Lucky Liz’. Iako je veče pre padala kiša i bilo je jako hladno, pilot je zaključio da su vremenski uslovi za let odgovarajući.

Prije poletanja, Tod je nazvao Elizabet kako bi joj još jednom čuo glas. Obećao joj je da će je nazvati iz Tulse gde su trebali da stanu pre Njujorka. Taj poziv se nikada nije ostvario.

U avionu se nalazilo četvoro ljudi, uključujući pilota. U policijskom izveštaju stoji da je avion bio prenatrpan. Upravo zbog toga je otkazao jedan od dva motora i avion se srušio blizu mesta Grants u Nju Meksicu. Svi koji su bili u avionu su poginuli.

Tod je dan ranije zvao i poznatog glumca i njihovog kompiju, Kirka Daglasa da ide s njim. Kirkova supruga imala je loš osećaj i nije mu dala da ide.

– Rekao mi je: ‘Ajde, nemoj se bojati, siguran je avion. Sa sobom nosim fotografiju Elizabet, a nikada ne bih dopustio da se njoj nešto loše dogodi’ – ispričao je Kirk.

Kada je čula vest da joj je suprug umro, Elizabet je još bila pod uticajem snažnih antibiotika. Navodno je satima ponavljala: ‘Ne mogu da verujem da je to Majk, ne mogu da verujem’.

Glumica je nakon smrti svog supruga bila slomljena. Njihova kćerka Liza imala je samo šest mjeseci. Utehu je pokušala da nađe u vezi sa njegovim prijateljem Edijem Fišerom, koji je tada bio u braku sa Debi Rejnolds, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.