U trendu

Rumenilo daje sklad crtama lica

Rumenilo obrazima ne samo što daje boju već i tenu vraća sjaj, i to posebno ugasnulom. Njime se ističe i sakriva, pojačava i ublažava, i kao nijedan drugi kozmetički artikal čini lice blistavim i svežim.

Potez rumenilom je završni potez na besprekornom licu, a na manje savršenom je nezamenljiv pomagač. U veštim rukama ono skriva znakove umora i sitne nedostatke. Prema tome koliko ste vešti, kakvo vam je lice, kao i kakav efekat želite da ostvarite, odlučićete se za rumenilo u formi praha, kreme ili štifta, ili eventualno, u tečnom obliku. Rumenilo u prahu je najčešće potpuno nemasnog sastava od mikročestica sedefa i praha titan-oksida i idealno je za senčenje i korigovanje. Mnoge kozmetičke kuće su rumenila svoje proizvodnje obogatili vitaminom E i hijaluronskom hidratantnom kiselinom.

Odgovarajuća nijansa za vaš ten

Najbolja nijansa rumenila nije samo ona trenutno najmodernija. Poželjno je pratiti modne trendove, ali je još važnije proučiti boju vlastitog tena. Ružičasta boja, na primer, nikako ne pristaje maslinastoj koži.

Na skali nijansi koje se ove sezone preporučuju, izaberite onu koja vašoj koži najviše pristaje.

Svetlom tenu pristaju sve nijanse ružičaste, od veoma svetle do koralne.
Svetlijem tenu koje ima žućkaste primese pristaju tonovi poput boje breskve i nežne narandže.
Maslinastom tenu pristaju smelije nijanse

Najbolje rešenje su pakovanja sa dve boje rumenila jer je pogodno za nijansiranje i senčenje.

Nanošenje rumenila i isticanje, odnosno skrivanje

Rumenilo se stavlja preko već napuderisanog lica. Način nanošenja je od izuzetne važnosti, kao i nevidljivost prelaza. Nanosite ga velikom okruglom četkom mekane dlake od jagodične kosti ka kosi, pokrivajući zamišljeni trougao. Ravne četkice su zgodnije za putovanja, ali se prah njima ne može dobro dozirati. Četkica koja se obično dobija u pakovanju sa rumenilom u prahu, pogodna je samo za korigovanje šminke.

Sklad dugog lica istaknite tako što ćete naneti svetlo rumenilo na rubove čela i jagodice vodoravnim pokretima četkice, a na sredinu čela i na bradu nanesite prozračni sloj tamnijeg rumenila.
Obline bucmastog lica ćete prikriti tamnim rumenilom, i to tako što ćete osenčiti rubove obraza tik ispod jagodica, pokretima od ruba ka sredini.
Četvrtasto lice ćete omekšati tamnim rumenilom uz viličnu kost i senčenjem prema licu, izbegavajući bradu na koju ćete naneti svetlu nijansu rumenila kružnim pokretima.
Malo veći nos ćete smanjiti ako nanesete na rubove nosa malo svetlijeg rumenila, a tamnije stavite na vrh nosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.