U trendu

Sa njom niste nikada zadovoljni – kosa

Svaka žena sa ravnom kosom dobro zna da nekad, ma koliko truda uložila u uvijanje kose, ona jednostavno neće da padne na stranu koju ste joj vi odredili. Ako imate kratku kosu osuđeni ste da provodite sate nameštajući je u pristojnu frizuru pred svaki izlazak.

Saveti za jaku i nemirnu ravnu kosu svih dužina

Najčešće ravna kosa nije baš totalno ravna. Iako nemate kovrdže, kosa se uvija sama od sebe praveći potpun nered na glavi. Ovaj problem posebno dolazi do izražaja kod osoba koje imaju gustu ili vunastu kosu, ili, što je najgore, obe osobine u kombinaciji. Kontrola ovako nemirne kose počinje od pranja. Nakon toga sledi dobro frotiranje i stavljanje proizvoda za jačanje kose. Profesionalci koriste posebnu spravu za ispravljanje kose koja je nalik nekada popularnom „Figaro“ aparatu za pravljenje lokni. Sprava za ispravljanje kose ne radi na struju i vrlo je delotvorna.

Ako želite da uvijete ravnu kosu, prvo nanesite sprej koji daje kosi voluminoznost, da biste sprečili dosadno ispruženu kosu. Sušite kosu uvijajući je širokom četkom, a zatim navijte viklere, po mogućstvu one nove generacije sa sistemom vrućeg vazduha.

Dok razmišljate o proizvodima koji se mogu naći na tržištu, evo jedne krajnje jednostavne maske za kosu koju možete sami napraviti.

Recept za masku za suvu i oštećenu kosu

Pomešajte jednake delove maslinovog ulja i meda. Med sadrži vitamine i daje kosi sjaj, a maslinovo ulje vraća kosi neophodnu vlažnost i daje joj sjaj. Nanesite smesu na kosu, počevši od krajeva ka korenu. Prekrijte kosu plastičnom kesom i dobro je uvežite, a potom je, preko kese, uvijte u topli peškir. Ostavite smesu trideset minuta da deluje, a zatim kosu isperite i dobro šamponirajte. Ovaj tretman je odličan i za sedu kosu, i za najbolje rezultate je dobro ponavljati ga jednom nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.