U trendu

Sad ćete vi njima da pokažete (2)

Kada se neko loše ponese prema nama, naročito ako takvo ponašanje nije slučajnost već se ponavlja, možemo biti skloni tome da "vratimo milo za drago", da se osvetimo, da mi njima pokažemo kako je to. U principu, nije loša ideja pokazati im – ali pokazati im pozitivnim primerom, ne negativnim. Na neljubaznost odgovorite ljubaznošću. Dosledno.
Istovremeno, naučite da odbijete da radite ono što ne želite da radite (ne mislimo sad da odbijete ono što vam je u opisu radnog mesta, ali zaista ne morate da izigravate ničijeg potrčka, ni na poslu ni kod kuće). Mogu da besne jer ne reagujete na uvrede, može da ih nervira što im ne izigravate robinju, ali osim ako su skloni fizičkom nasilju (od takvih bežite, što pre i što dalje), ništa tu neće moći da učine. A mogli bi vremenom da se naviknu na to da ne mogu da vas ćuškaju kako im se prohte, pa će vas ili prihvatiti kao takve, ili će otići i potražiti drugu žrtvu.
Ponašate se vi tako, ali oni su i dalje neprijatni/neljubazni/grubi prema vama? "Kopajte rukama i nogama" da se sklonite od takvih; ne bilo gde, kako ne biste dospele u istu ili još lošiju situaciju, ali potrudite se da se sklonite, za početak emotivno, a onda i fizički. Nekada ih pokoleba kad shvate da će vas izgubiti; nekad obećaju da će se popraviti i kasnije nastave po starom (u tom slučaju, ne nasedajte i sklonite se), nekada se zaista poprave. Nekada ih to ne pokoleba uopšte, ali vi se sklonite, i to da li su pokolebani više nije vaš problem.
U svakom slučaju, ako već nameravate da im pokažete, pokažite im u pozitivnom smislu. Znamo da vam nije do toga, znamo i da niste uvek u stanju to da izvedete – nije tragedija ni ako vam ne uspe – ali ako vam uspe, vi ćete se osećati bolje. A to je glavno, da se vi osetite dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.