U trendu

Sama u restoranu

Mnoge dame se osećaju nelagodno kada su same, naročito ako su same na javnom mestu, a nisu uposlene nečim. U tome, međutim, nema ničeg lošeg. Zapravo, super je ako ste u stanju da uživate u sopstvenom društvu; takve osobe najčešće još i više uživaju u društvu drugih od onih koje nikako ne mogu same.
Jedna od situacija kada se dame osete nelagodno jeste ako su same u restoranu. Jedenje u restoranu je nešto što se radi u društvu, zar ne, bilo da se radi o izlasku s voljenom osobom, porodicom, prijateljima? Nije obavezno. Nema nikakve sramote u tome što ste same u restoranu, niti vas to čini gubitnicom koja nije sposobna da nađe sebi društvo. Hoće li vas ostali gosti restorana, kao i osoblje, smatrati jadnicom koja ne može da nađe nikog sa kime bi izašla? Neće. Osoblju ste još jedan gost koji plaća i koga treba uslužiti, a ostali gosti imaju pametnija posla nego da razmišljaju o tome zašto njima potpuno nepoznata osoba sedi sama u restoranu.
Ipak se osećate nelagodno već na samu ideju, pa zato neko veče, kad biste rado otišle u restoran ili kafić, a nemate s kim, presedite kod kuće? Nema potrebe za tim – evo kako da savladate nelagodu od toga što ste same u kafiću ili u restoranu.
Potrudite se da ne ponesete knjigu koju biste čitale (i iza koje biste se sakrile) i da ne pregledate mobilni celo veče, pretvarajući se da čitate poruke. Ne treba vam nikakvo opravdanje za to što sedite u restoranu, nikakvo pretvaranje da se nečim bavite – restorani su javna mesta i služe tome da se u njih izlazi. Pored toga, tako dopuštate sebi da posmatrate aktivnosti drugih, što je najčešće zanimljivo; plus, tako ćete više uživati u hrani i piću, moći ćete da im posvetite nepodeljenu pažnju – danas se sve više zaboravlja na pravo uživanje u ukusima, obrok se samo smandrlja što brže.
Nije loša ideja da sednete za šank, ako ste došle samo na piće. Tako ne morate da gledate na prazno mesto preko puta vas, umesto toga, možete da posmatrate šta radi barmen – on je bar uvek uposlen, što znači da imate nešto zanimljivo za posmatranje (možda tako, posmatranjem, naučite i kako se pravi neki zanimljiv koktel!). U restoranu, zauzmite mesto koje vam daje dobar pregled na druge ljude, možda i na aktivnosti osoblja. Tako dobijate nešto što možete da posmatrate i što će vam skrenuti misli s toga da ste same.
Može da bude zanimljivo i da pitate konobara da vam preporuči neko jelo ili piće; verovatno će vas onda kasnije pitati i kako vam se dopala njegova preporuka, što će vam dati priliku za malo ćaskanja.
U početku, izaći sam može da bude zastrašujuće iskustvo. Ali, jednom kad se naviknete na to da nema razloga za strah niti za stid, to postaje veoma zanimljivo – toliko zanimljivo da se povremeno opredelite za solo izlazak čak i onda kada biste mogle da nađete neko društvo. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)