Samo ih ćušnite u orman

Danas je moguće naći puno saveta o tome kako da racionalizujete svoje vreme, kao i objašnjenja kako „brza rešenja“ zapravo nisu dobra jer vam na duže staze naprave više posla. Međutim, nekad su ta brza rešenja jedino za šta imate vremena – i to je sasvim u redu.
Recimo, neophodno vam je da brzo pospremite stan, koji izgleda „kao da je tu pala bomba“, ili kao da je upao histerični provalnik koji nikako nije mogao da nađe ono što traži, pa je sve živo razbacao unaokolo. Svakako da bi bilo najbolje sve temeljno raspremiti i uredno naslagati, jer ako sve samo zgurate u orman (ili gde već), čim taj orman otvorite sledeći put, stvari će se razleteti odande pa ćete opet morati da ih raspremate, plus teško da ćete naći ono što vam je potrebno, što znači da ćete napraviti dodatni nered – koji onda treba pospremiti. Definitivno nije baš racionalan postupak.
Međutim, ako je potrebno brzo pospremiti stan, za uredno slaganje svake stvari na njeno mesto jednostavno nemate vremena. Tada je sasvim u redu sve to samo ćušnuti u orman i zatvoriti vrata tako da se pod pritiskom ne otvore, i stan proglasiti dovoljno čistim. Možda ne onoliko temeljno koliko biste volele, ali za hitne prilike izgledaće dovoljno uredno.
Znamo da to što smo rekli nije nikakva mudrost, i da mnogi to već rade, ali mnogo je i onih dama koje se zbog toga osećaju krivim, nervira ih to, izjeda ih. Ne nervirajte se zbog toga, kao ni zbog drugih stvari tog tipa, i ne krivite sebe zbog takvih postupaka – u užurbanim životima kakve danas većina nas vodi nekada fizički nema vremena da se stvari obave onako kako treba, a nekako ih je ipak potrebno obaviti. Tada su ovakva brza rešenja spas, i zaista ne treba kriviti sebe zbog toga – snašle ste se onda kada je to bilo potrebno, a u nekom trenutku će i temeljno obavljanje stvari doći na red.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.