Saveti dobitnice Oskara za najbolju šminku

Da li i vaš tečni puder deluje razmrljano, neujednačeno i neprivlačno? Najverovatniji razlog za to je preterivanje u upotrebi šminke, kaže makeup artist Mišel Burk (Michele Burke), dvostruka dobitnica Oskara i glavna šminkerka Max Factor-a za Holivud. „Ključ ka savršenoj koži jeste korišćenje male količine proizvoda i to samo na onim mestima na kojima vam je potrebna“, kaže Mišel. Evo njenih saveta:

Prvo pristupite problematičnim delovima – svim onim mestima koja se preterano sijaju ili su čudno obojena. U većini slučajeva, to će biti predeo ispod očiju, obrazi i brada. Počnite sa očima i potapkajte malo kremastog tena (foundation) kraj unutrašnjih uglova, a potom nastavite ka jagodicama. Tri male tačkice će uglavnom biti sasvim dovoljne.

Kada napravite te tri tačkice, utapkajte proizvod u kožu, praveći prstima pokrete u obliku sitnih latiničnih slova U. „Ovo „spaja“ šminku sa kožom i potpuno je pokriva“, kaže Mišel.

Pređite na sledeću oblast lica koristeći istu tehniku „utapkavanja“. Ako ima potrebe, ponovo se vratite na neku oblast. Loše razmazivanje je jedna od čestih grešaka kod nanošenja osnove za šminkanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.