Saveti za lepotu

Posle svih korisnih saveta koje smo vam davali u prošlosti, ponudićemo vam nekoliko recepata za maske koje se veoma lako spravljaju.

Pored svakodnevnih štetnih uticaja hladnog vremena na kožu lica, period za nama je ipak deo godine kada se najviše sedi u zatvorenom prostoru, a o ishrani da i ne govorimo. Ako ste eventualno bili na skijaškom odmoru za vreme novogodišnjih praznika, vašem licu je sigurno potrebna kompletna revitalizacija posle veoma surovih uslova i ekstremno niskih temperatura. Zato, čitajte dalje!

Za normalnu kožu

  • 1 kašika viskija
  • jedno celo jaje
  • 1/4 šoljice nemasnog mleka u prahu
  • sok jednog limuna

Pomešajte sve sastojke. Nanesite miksturu na lice izbegavajući deo oko očiju. Dozvolite maski da se dobro osuši na licu. Uklonite je toplim navlaženim parčetom platna. Miksturu možete smestiti u frižider i koristiti je jednom nedeljno.

Za suvu kožu

Isti sastojci kao i za normalnu kožu, samo umesto celog jajeta stavite žumanac.

Za masnu kožu

Isti sastojci kao i u navedenim receptima s tom razlikom što ćete ovde umesto celog jajeta iskoristiti samo belanac.

Nepovoljni uticaji u kombinaciji sa nepravilnom ishranom mogu izazvati pojavu bubuljica na vašem licu. Sledeći savet iskoristite onda kada vam se bubuljica pojavi iz čista mira.

Umesto da je dirate, napravite jedan koristan korak ka njenom uklanjanju. Pažljivo skinite kožicu sa jajeta. Ako vam nije jasno o kakvoj kožici govorimo, pažljivo razbijte jedno jaje i nađite sa unutrašnje strane ljuske zalepljenu providnobelu opnu. Odvojite kožicu i stavite je na tek očišćeno lice, i to samo na mesta gde vam se bubuljica već pojavila. Ostavite tu membranu na koži jedan sat najmanje, ili najbolje cele noći. Operite lice izjutra hladnom vodom.

U nekom od sledećih tekstova očekuju vas i recepti za „domaći“ skrab, ovlaživač lica i miksture protiv strija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.