Saveti za otklanjanje podočnjaka

Tamni krugovi oko očiju i izbočine ispod u vidu kese, tipični su pratioci besanih noći. Veseljacima nećemo tražiti da ograniče svoje izlaske, niti studentima da prestanu da uče noću. Možda ne bi bilo zgoreg samo napomenuti da je zdravlje ipak važnije i od provoda i od fakulteta. Kako se većina ljudi bavi ovim problemom isključivo u estetskom smislu, evo nekoliko saveta za vas.

Lek za podočnjake, koji možete sami napraviti

Pomešajte pola kašičice brzog pekarskog kvasca sa jednom kašičicom jogurta (voćni jogurt ne dolazi u obzir). Tapkajte ispod očiju vaticom ili čistom četkicom. Pustite da se smesa osuši na licu i idite na spavanje. Ujutro samo dobro isperite lice.

Pronađite u prodavnicama zdrave hrane ili u prirodnim apotekama jastučiće sa semenom lana, i držite ispod očiju. Ovo bi trebalo da umanji naduvenost. Stari lek za naduvenost posle spavanja jeste umivanje hladnom vodom izjutra. Možete pribeći i korišćenju leda ako voda ne pomogne.

Čak i ako odlučite da se dobro odmorite i legnete na vreme, niste se osigurali od pojavljivanja podočnjaka. Potreban je opušten san, bez napetosti i tenzija. Kako ne možete jednostavno odlučiti da ostavite sve brige i probleme pre odlaska u krevet, primenite neke prirodne lekove za opuštanje. Tuširanje toplom vodom i mazanje eteričnim uljima mogu biti pravi lek za dobro opuštanje i odmor.

Aromo-terapije raznim svećama i mirišljavim lampama takođe se preporučuju, ali je možda mnogo bolje koristiti se jednim malim trikom.

Lavenda (lavendula, despić) potpomaže san, pa ako stavite nekoliko kapi lavendinog ulja u maramicu, a nju stavite u jastučnicu, veoma je moguće da ćete se tokom noći dobro opustiti.

Ako pak ne uspete da na prirodan način otklonite podočnjake, u nekom od sledećih izdanja „Ženskog kutka“ daćemo nekoliko saveta o skrivanju podočnjaka i drugih manje lepih promena na licu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.