Saveti za potamnjivanje kože

Složićete se da za vreme zimskih meseci, kada najveći deo dana provodimo ili na hladnoći ili zatvoreni u kući, sve izgledamo nekako bledo i ispijeno. Vreme je da i vi sinete punim sjajem i svojim prirodnim izgledom privučete sve poglede.

U članku koji je tamatski prethodio ovom, naveli smo najvažnije savete za korišćenje proizvoda za potamnjivanje kože. Ovde su navedeni još neki, podjednako važni, koji će vam zasigurno koristiti.

Nemojte brzati, proizvod za tamnjenje nanosite temeljno

Nikada ne žurite dok nanosite kremu ili losion za potamnjivanje. Dajte sebi vremena da se fokusirate na pravilnu distribuciju po čitavoj koži i pregledajte da niste propustili neke delove tela. Nije mudro namazati se i odmah uskočiti u odeću i krenuti napolje. Ako formula nije dobro upila, može početi da se skida sa nekih mesta. I tako ne samo da ćete završiti sa nejednakim tenom nego će i vaša odeća biti uništena.

Lice

Pre nanošenja potamnjivača dobro operite lice, nanesite skrab i sperite ga uz masiranje, i uopšte, učinite sve da ono bude superglatko. Dobro bi bilo da stavite i masku koja će pokupiti površinske masti sa kože. Nemojte koristiti previše tamne potamnjivače da ne biste dobili neprirodan i zagasit ten. Ako je boja previše svetla, uvek možete naneti još jedan sloj.

Kad jednom nanesete osnovni sloj kako treba, na svaka četiri do pet dana ponovite tretman da biste sprečili boju da izbledi. Ne zaboravite razblaživanje potamnjivača čak i kod ponovnog nanošenja.

Nemojte misliti da ste se na ovaj način zaštitili od štetnih UV zraka. Veštački ten vam ne omogućava zaštitu od sunca. Zato se u letnjim mesecima ili na skijanju tokom sunčanih dana uvek mažite zaštitnim kremama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.