U trendu

Savršene za žene preko 40-te: Četiri frizure koje će vam izbrisati godine s lica (foto)

Nigde nije zapisano pravilo da kada dođete u određene godine, morate drastično skratiti kosu. Ipak, žene posle 40-te masovno nose baš tu frizuru.

Postoje neke frizure koje će vas sigurno podmladiti. Izabrali smo dve frizure s dugom i dve frizure s kratkom kosom sa kojima ćete postići taj efekat.

Lob uz „zavesa“ šiške

Ovaj tip šiški koje se lagano šire u stranu idealan je za žene visokog čela. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice deluje tako da izgleda svežije i „mekše“. Ženama s gušćom kosom sjajno stoji lob ili long bob, ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Međutim, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen – dovoljno je tek nekoliko talasa na kosi, dok ostatak kose ne bi trebao biti previše priljubljen uz čelo… Najbolji primer je jedna od frizura koje je nekad nosila Džesika Alba.

Talasi

Samo jedan pogled na vatreno crvenu kosu Džulijen Mur govori hiljadu reči. Jer ova žena zaista izgleda odlično. I u zrelim godinama se ne odriče duže kose zbog čega je poštujemo. Ona tačno zna kako nositi talase na njen tip kose – bitno je imati lagano uvenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže.

Ova frizura odlična je za žene okruglog lica koje uz to imaju i prirodne lokne. Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Pre odluke da pustite kosu uz stilizovanje  talasima posavetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će ti talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, radije izbegavaj ovu frizuru. Mogla bi stvoriti dojam nemarnosti. Ipak je uvijena kosa ta koja daje „anti-age“ efekt.

Nestašni bob

Idealno za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu. Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), vaša frizura će baš takva ostati. Mila Jovović je jedan od takvih primera. Njen tamni bob s razdjeljkom sa strane uvek izgleda besprekorno i u istom trenutku odaje dojam nemarnosti. Ali, na dobar način, ne neuredan.

Pre odluke na ovakvu frizuru moramo vas upozoriti da ćete imati mnogo posla oko nameštanja. Šišanje svakog meseca je nepisano pravilo.

Piksi

Ovo je prava frizura za ljubitelje kratke kose. Ne znamo možemo li Šarliz Teron uopšte da zamislimo s drugačijom kosom osim sa platinasto plavom piksi frizurom. Iako ova frizura sama po sebi izgleda pomalo dečački, lepa južnoafrička glumica baš kao i mnoge žene ruši takve stereotipe. Ova frizura zahteva ozbiljno održavanje, pa se tako treba i shvatiti – odlazak frizeru svakih nekoliko nedelja je nužan. Međutim, odlično stoji ženama uskog i izražajnog lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.