Seda kosa je lepa (1)

Jedna od u svetu veoma popularnih boja kose postaje, verovali ili ne, seda. Snežnobela, srebrna, i mnogobrojne druge nijanse nefarbane kose koja je počela da gubi pigmentaciju, ili ju je u potpunosti izgubila, više nisu nešto što pod hitno treba prikriti farbom, već negovati i ceniti.
Bela kosa je nešto što može izgledati veoma atraktivno, ukoliko se pažljivo i redovno neguje. Problem sa sedom kosom je što je često suva, slaba, što dobija neprijatnu žućkastu nijansu… A to se najčešće može rešiti upotrebom dobrih sredstava. Problem sa sedom kosom može da bude i taj što asocira na poznije godine, ali, ako se vi osećate loše u sopstvenom telu (koje je staro toliko koliko je staro) i u sopstvenom životu, to što ćete prefarbati kosu neće vam baš mnogo pomoći da se osećate bolje – samo će malo zamaskirati stvar. Uz to, ako kosu farbate, tu je večita borba s korenom koji uporno izbija i odaje kakva vam je prava boja – ako se opredelite za prirodnu boju, te borbe više neće biti.
Kosa u principu ne osedi preko noći, i kako bi vaša kosa koja polako gubi pigmentaciju sve vreme izgledala dobro, potrebna joj je pomoć. Ukoliko je već farbate, kao što većina žena radi, može da pomogne da se s frizerom dogovorite o postepenom menjanju načina farbe koji bi pratio prirodnu boju vaše kose. To uključuje ređa farbanja, vremenom farbanje pramenova kako bi boja delovala bolje definisana i dodavanje sredstva za sjaj kose.
Ukoliko prihvatite sedu kosu, to može da zvuči kao da ćete oko nje imati manje posla. Nije tako. Nećete je farbati, ali će dobra nega i te kako biti neophodna kako bi vaša kosa zadržala zdrav i lep izgled. Za početak je dobro razmotriti s frizerom, po potrebi i s dermatologom, koje su specifične potrebe vaše kose i kože glave, kakva joj je tačno nega potrebna. Tu će svakako spadati kvalitetan šampon i regenerator, kako bi vaša kosa bila dobro nahranjena, blistava i meka.
Sutra pročitajte nekoliko konkretnijih saveta šta da učinite sa sedom kosom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.