U trendu

Sezona lova

Na pragu prerano pristiglog proleća treba se otresti usamljenosti kao medveđeg sna. Napolju je sunčano, toplo, i ulicama grada šetaju (brojni) primamljivi predstavnici muškog pola. Spremate svoja tajna oružja, oštrite osmeh i glancate već ionako umiven pogled…

Ipak, i u tom pohodu na „jači“ pol treba sačuvati minimalnu dozu razuma. Primeri iz književnosti uče nas da jaka emotivna stanja mogu da izazovu prilične neprijatnosti (Romeo i Julija). Preterana količina strasti i posesivnosti koja je nezaobilazan partner u tom paru takođe može imati negativne posledice, kao u slučaju Otela i Dezdemone.

Bez obzira na moguće konsekvence, buđenje emocija predstavlja jedan od najlepših perioda u životu svake žene. Ukoliko se steknu odgovarajući uslovi + dobro odabran muški primerak, moguće je i spuštanje sidra u bračnu luku. Ova mogućnost je za neke žene veoma privlačna, dok je druge smatraju anahronom i bespotrebnom.

Kako god, statistike pokazuju da je udaja sve ređi fenomen: na Zapadu je za prosečnu tridesetogodišnjakinju veća šansa da je udari saksija dok prolazi ulicom nego da se uda (o čemu nam rečito svedoči popularna serija „Ali Mekbil“). Sa jedne strane stoje žene kojima je važno da nađu stabilnog partnera for the lifetime, sa druge – večiti tragači, sa tezom da jedan muškarac ne može da pruži sve što je neophodno ženi, te stoga dužnosti treba razumno raspodeliti na više njih.

Naravno, ne treba biti deprimiran ukoliko želite da nekome kažete „da“. Bacite pogled iza sebe – uspelo je vašoj baki i mami, pa zašto ne bi i vama. Možda proleće i ne obećava previše, ali dobar ulov imaju samo hrabri i strpljivi lovci. Treba razumno probrati iz postojećeg repertoara slobodnih muškaraca, možda baš čoveka svog života (ili bar čoveka meseca).

Samo, pazite: širom otvorenih očiju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.