U trendu

Sigurna tašna

Žene vole tašne, to je poznato, naročito svoje. Nije ni čudo: obiđete ceo grad da biste našle tašnu kakva vam se sviđa, date ne baš malu sumicu novca za nju i naravno da ćete paziti da se ne ošteti i da vam je ne ukradu (kao i da vam ne ukradu sadržaj tašne, a tu se uvek nađe bar nekoliko dragocenih stvari – novčanik s novcem, dokumentima i slikama voljenih, pa mobilni, pa razne sitne i krupne, u svakom slučaju neophodne, stvari…). Sad, lopova i secikesa je oduvek bilo, ali čini se kao da ih ima sve više. Kako žena da se obezbedi da je ne pokradu?
Pokazalo se da su bezbednije tašne sa rajsferšlusom nego s raznim drikerima i kopčama – drikere i kopče i slične zatvarače "profesionalci" u autobusima brže i lakše otvore. Pored toga, nije loše da tašnu držite nisko u ruci, jer će tako onaj ko želi da uzme nešto iz nje morati da se sagne, a to ćete lakše primetiti nego čoveka koji je uz vas stešnjen u tradicionalnoj gužvi u našem prevozu.
Ukoliko tašnu držite na ramenu, nije loše da zatvarač prebacite napred, da vam bude na oku. Još je bolja ideja da tašnu rukom pritegnete uz telo.
Kad je reč o ulici, nažalost, nije retko da kriminalci otimaju tašne. Ukoliko je držite na ramenu, može vam se desiti da vas prilikom otimačine, dok pokušavaju da vam tašnu otrgnu sa ramena, povrede. Teže je istrgnuti tašnu ako je držite u ruci ili, još bolje, pritegnutu pod miškom.
Sve je više žena koje nose tašnice na kaišu oko struka. Zgodna stvar kod ovakvih tašnica je to što su prilično bezbedne od raznih vrsta otvaranja i otimačine, naročito ako ih još pritisnete rukom uz telo. S ovim tašnicama nezgodno je to da ne idu uz svaku vrstu garderobe – naime, dobro izgledaju samo uz farmerke i uz sportski stil oblačenja.
Ženska tašna: tako mala stvar, a toliko briga oko nje. Zar ne bi bilo lepše da su svi pošteni i da jednostavno nemate razloga da se bojite krađe?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar