U trendu

Škola u kojoj se uči „kvalitetan seks“

Na Tajvanu je otvorena nova škola u kojoj će ljudi sticati znanja o seksu. Institut seksologije je otvoren u okviru Shu Te univerziteta. Na čelu instituta se nalazi doktorka Lin Yen-Chin koja kaže da želi da pruži ljudima bar osnovna znanja o seksu. Motiv za pokretanje ove neobične škole je bila visoka stopa razvoda na Tajvanu. Mnogi smatraju da će ova škola, pored smanjenja broja razvoda, uticati i na redukciju nasilja. „Ako osoba koja se nalazi u braku ne zamoli svoju bolju polovinu da poboljšaju svoj seksualni život, nakupljaju se frustracije i vremenom ruše brak“, kaže Lin Yen-Chin.

Ona još kaže kako ima mnogo razloga za razvod, ali je jedan od glavnih faktora upravo nezadovoljstvo seksualnim životom. Dr Lin se žali na neadekvatno seksualno obrazovanje koje stiču Tajlanđani i na njihov stav o tome kako seks uvek treba da bude „na brzinu“. Upravo zbog toga, institut nudi različite kurseve koji će pomoći ljudima da uz prave informacije prevaziđu probleme. Kursevi uključuju seksualnu psihologiju, konsultacije, terapiju i analiziranje seksualnih veza.

Na Tajvanu se prošle godine razvelo 23,7 procenata bračnih saputnika. To je 52.540 parova, u poređenju sa samo 5.380 parova koji su se rastali 1970. godine.

Međutim, izvesne ženske organizacije već kritikuju institut. One kažu da će ova škola seksa dovesti do većeg broja abortusa i seksualnih zločina na Tajvanu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.