U trendu

Skoro sve inteligentne žene imaju jednu prilično ružnu naviku

Naučnici sa Univerziteta Ročester otkrili su u istraživanju (koje se bavilo proučavanjem ponašanja) da postoji jedna stvar koju inteligentne žene naročito često rade. A ne odgovara baš finom vaspitanju.

Šta je znak natprosečne inteligencije kod žena?

S vremena na vreme ispalite rafal psovki u napadu besa? Čestitamo! Onda spadate u natprosečno inteligentni deo ženske populacije. Naime, istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju i govore proste reči od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije.

Psovanje je dobro i za kondiciju

Jedno drugo istraživanje pokazalo je da psovanje može poboljšati – verovali ili ne – kondiciju. Između ostalog, može povećati izdržljivost.

Inače, postoje još neke pretpostavke bazirane na naučnim istraživanjima. Na primer, žene s velikom zadnjicom su inteligentnije – barem tako tvrdi američko istraživanje Univerziteta Pitsburg i Univerziteta Kalifornija.

Za potrebe istraživanja ispitivale su se kognitivne sposobnosti od oko 16.000 žena – dakle, percepcija, pažnja, memorija, učenje i rešavanje problema, kreativnost, planiranje i orijentisanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)