U trendu

Slušati muziku na poslu ako svi to rade

U nekim firmama su pravila ponašanja na radnom mestu prilično stroga, dok negde vlada opuštena atmosfera. Ipak, ma koliko atmosfera bila opuštena, ako ste novi u firmi, nije loša ideja da ne preterate s "laganicom".
Recimo, novi ste na poslu, a primetili ste da većina vaših kolega i koleginica ima uključene MP3 plejere dok rade. To vam deluje baš super, jednim delom što volite kada je oko vas sve opušteno i kada je atmosfera prijatna, a drugim delom jer i sami volite muziku i baš bi vam se sviđalo da i na poslu smete da slušate ono što vam se dopada. I još, nije da je neko ko izigrava glavnog odvrnuo muziku koja se njemu ili njoj sviđa pa svi moraju to da slušaju, želeli to ili ne, već svako sluša ono što mu se dopada i u čemu uživa. Nema nametanja, svima lepo. A opet… Pošto ste novi, možda se šefovima i neće baš dopasti ako odmah i vi donesete svoj MP3 plejer? Možda će vas smatrati neozbiljnim, "Vidi ti malu, tek što je došla, odmah bi sve privilegije onih koji su već duže ovde"?
U principu, kad ste novi na nekom radnom mestu, odlična je ideja da kopirate kolege i koleginice, to jest njihov način ponašanja, tako ćete se najbrže uklopiti. Ali, kada ste novi na nekom poslu, dobra ideja je i da držite "četvore oči i uši" otvorene i pomno pratite sve što se oko vas dešava – a ako biste slušale svoju muzikicu, ne biste mogle da čujete zbivanja oko vas. Zato bi, za početak, bilo dobro da ne donosite odmah MP3 plejer – biće za to vremena kasnije, kada se uhodate i "odomaćite".
Da ne ispadne da se izdvajate? Ne brinite zbog toga. Verovatno će vas gledati s odobravanjem jer ste ozbiljni i trudite se, a ako vas neko pita zašto i vi ne donesete svoju muziku, možete iskreno reći da niste bile sigurne da je to u redu jer ste nove. Ukoliko je atmosfera tako opuštena i prijateljska, niko vam taj postupak neće uzeti za zlo, samo će vam reći da je u redu, da možete i vi kao i ostali.
A tada, kad ste već dobile dozvolu, nikakve sumnje nema da će biti sasvim u redu da i vi postupate kao i ostali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.