Šminka: Obrazi koje je „dodirnulo“ sunce

Došlo je leto, ali vaša šminka je potpuno ista kao onda kada je padao sneg? Sada je pravi trenutak da naučite nekoliko letnjih šminkerskih trikova i da osvežite svoj izgled. Pročitajte naredne redove, eksperimentišite par puta sa svojim „bojicama“ i prikažite svetu sebe sa jednom novom modnom kombinacijom. Ovakav izgled su predstavile manekenke na revijama „Donna Karan“ i „Carolina Herrera“. Cantello, makeup artist koji je šminkao devojke za te revije, kaže: „Čista koža bez tečnog pudera i sa obrazima boje breskve ili bronze, veoma je IN za ovo leto.“

Izgled „obraza koje je poljubilo sunce“, imale su i manekenke na revijama „Calvin Klein“. To su sasvim dovoljni razlozi da i vi isprobate ovaj način šminkanja. Doduše, makeup ovog tipa sebi mogu priuštiti samo pripadnice lepšeg pola sa dobrim tenom. Ukoliko ste se bar koliko-toliko svrstali u tu kategoriju, evo šta treba da radite:

  • Operite lice, pa nanesite hidrantno sredstvo prilagođeno vašem tipu kože. Dok je koža lica još uvek vlažna, nanesite rumenilo u kremu. Rumenilo treba da bude boje breskve ili korala. Nanosi se prstima i potom razmazuje.

  • Sačekajte par trenutaka pa onda preko toga stavite svetlucavi puder (ne sa krupnim šljokicama, već onaj čije se boje prelivaju). Ako je taj puder zaista primetan, znači da ste stavili previše.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.