Šminka u trendu

Večite dileme (za one koji uopšte razmišljaju o tome): šta je u trendu? Šta je trenutno „in“? Kako „biti svoj“, a pri tom ne izgledati kao da ste iz nekog drugog vremena? Ukoliko ne želite da se preterano zamarate time, a zanima vas šta će biti u trendu ove sezone, tu smo da pomognemo.

Ove sezone se dopušta velika sloboda izbora. Svakom je prepušteno da pronađe svoj stil u bogatoj paleti boja, a boje mogu biti blage ili intenzivne, sjajne ili baršunasto meke. Dopušteni su i zlatni i srebrni odsjaji. Za dan se preporučuju svetlije nijanse, a za veče jače boje; ukoliko volite tamne senke za oči, preporučuje se da ih nanesete samo na deo kapka uz samo oko – to je poslednji modni hit.

Varijanta koja pristaje svima, bez obzira na godine, doba dana ili priliku, jeste prirodna i prozračna šminka. Drugim rečima, praktično nevidljiva šminka, tako da se oni koji vas vide upitaju: „Ma, je li moguće da ona prirodno tako fenomenalno izgleda?“ Još jedna varijanta pogodna za sve (ponovo, bez obzira na godine, doba dana ili priliku) jeste i ružičasta s odsjajem. To je meka, nežna i ženstvena boja, savršena ukoliko ne volite upadljivu šminku; a ako želite da je učinite malo upadljivijom, metalni i zlatni odsjaj pomoći će vam u tome.

Bež boja će takođe biti veoma u trendu. Bež podloga je idealna kako bi vaš ten izgledao baršunasto meko, pogotovo ako je sa dodatkom svetlucavih čestica koje odbijaju i prelamaju svetlo. Možete koristiti potpuno svetlu ili malo tamniju, a možete se igrati i intenzivnijim nijansama – sve je dopušteno.

Upadljivija, ali definitivno u trendu, biće i zelena boja. Naravno, pošto je upadljiva, preporučuje se pažljivo nanošenje, po mogućnosti, one nijanse koja će se stopiti sa bojom vaših očiju. Predlog za smeđokose dame: kombinacija zelenih i bež tonova na kapcima, skoro neprimetno rumenilo i ružičasti sjaj za usne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.