Šminka za plavuše

Za svaki tip žena postoji poseban i najbolji način šminkanja. Ako ste plavuša, onda i za vas važe posebna pravila kada je izbor boja i njihovo nanošenje u pitanju. Pročitajte par naših saveta koji će vam pomoći da još više istaknete svoju lepotu!

Oči – Za plavuše je šminka na očima jako važna i može da napravi veliku razliku u izgledu. Ako hoćete da izgledate lepo, ali ne i napadno, izaberite svetlu olovku braon ili „bronza“ boje. Zahvaljujući tome imaćete lepu definiciju oka, bez oštrih uglova. Nanesite olovku iznad gornjih i iznad donjih trepavica, ali ako želite da maksimalno budete u trendu, najnoviji hit jeste da posle ovakvog nanošenja šminke uzmete aplikator sa sunđerčićem i malo razmažete liniju (pri ovome ne morate da budete suviše precizni). Vreme je za senku. Upotrebite onu neutralnih toplih boja kao što su boja peska ili zlatno bež. Koristite braon maskaru, a ako imate tamno plave oči, onda upotrebite maskaru mornarsko plave boje, ali samo na gornjim trepavicama.

Usne – Iako neutralne boje imaju svog šarma, može se desiti da se jednostavno „izgube“ na vašem licu. Da biste usnama dali definiciju kada stavljate karmin u takvoj boji, najpre nanesite na cele usne olovku koja je tek nešto malo tamnija od boje karmina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.