U trendu

Sportska obuća i suknja

Dopada vam se vaš stil oblačenja, ali volele biste neko osveženje. Želite nešto što će učiniti da izgledate malo mlađe, što će vaš stil učiniti malo svežijim – i jednostavno ga malčice promeniti. Ako je tako i ako imate manje od 40 godina, imamo predlog za vas: pokušajte s kombinacijom sportske obuće i suknje.
Ova kombinacija može da deluje pomalo neozbiljno, tako da, ako je na vašem poslu potreban "strog" izgled, to definitivno nije nešto što tamo možete praktikovati. Ipak, ako vam određen izgled traže na poslu, vaša je stvar kako se oblačite u slobodno vreme, zar ne?
Sportska obuća se često povezuje s mlađim osobama; u kombinaciji sa suknjom, može da podseća na klinke. Pošto je mladost i mlad izgled veoma u trendu, ukoliko vam se dopada da nosite suknju uz sportsku obuću, nema razloga da to i ne učinite – izuzev ako imate preko 40 godina, jer bi tada ovaj mladalački "fazon" mogao na vama da deluje kao da očajnički poričete svoje godine. Da ne bude zabune, to ne znači da su za vas "zabranjene" patike, ali trebalo bi da izbegavate da ih kombinujete sa suknjom.
Mada je neobavezna, i za ovu kombinaciju ipak postoje neka pravila. Kao jedno, sportska obuća ne bi trebalo da bude "suviše sportska" – patike za trčanje ili bilo kakve glomazne patike neće dobro izgledati uz suknju. Platnene patike ili sportske baletanke delovaće prijatno (da i ne spominjemo da će vam vaša stopala biti zahvalna na udobnoj obući). Što se suknje (ili haljine, zašto da ne?) tiče, dužina bi trebalo da bude iznad kolena; u suprotnom, rizikujete da sve izgleda previše neuredno.
Kombinacija suknje i sportske obuće idealna je za toplije jesenje ili prolećne dane (kad dođe leto, sandale su ipak zgodnije). Ako ste raspoložene, pravo je vreme za eksperiment s ovakvom vrstom garderobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.