Spremite ukusan ljubavni poklon

Hrana i ljubav su moćna kombinacija. Ali nije sve u umeću, iskustvu i, naravno, satima provedenim u kuhinji. Važna je želja, volja i maštovitost. Ako ste kreativni, pokušajte sa nekom od naših ideja i ukombinujte ih sa vašim sopstvenim, i samo će nebo biti granica vašim delikatesima.

Voće
Voće je egzotično samo po sebi. Pripremite na gomili sve voće koje možete da nabavite u ovo doba godine (jabuke, južno voće, kruške i sl.), a možete ga čak i pomešati sa konzerviranim ananasom i kajsijama, ili ga kombinujte sa kandiranim voćem. Napravite voćnu salatu od lepo naseckanog voća i spremite ga u posudi. Trik je u prezentovanju aranžmana. Kupite neku lepu crvenu ili plavu staklenu posudu u obliku srca, i u nju složite salatu. Umutite prirodni šlag ili čokoladni mus, u koji se može umakati voće. Dobili ste ukusan i zanimljiv poklon.

Slatkiši u obliku srca
Ne morate biti šef kuhinje da biste impresionirali nekog svojim srcastim kolačićima. Sa omiljenim receptom i modlom u obliku srca, ili preciznim nožem, možete napraviti čuda. Probajte da napravite palačinke i tost u obliku srca za ugodan doručak u krevetu. Koliko će se neko oduševiti vašim poklonom zavisi samo od toga koliki ste esteta i koliko dajete mašti na volju. Hlepčići u obliku srca, takođe su prava stvar.

Kolačići sreće ili Fortune cookies
Kolačići sreće proslavili su kineske restorane širom sveta. Postoji ta skrivena želja u čoveku za magijom i misterijom. To zadovoljstvo možete prirediti i vi sami. Takve kolačiće, bilo da su obični biskviti ili umočeni u čokoladu, zabavno je otvarati. Probajte da ubacite male seksi porukice na nekoj najlonskoj bazi u kolače.

Kafa
Mus od kafe je za one veštije pravo rešenje, ili naručivanje iz Italije „Pocket coffie“ čokoladnih bombona punjenih espreso kafom. Jako romantičan poklon može da bude sertifikat o poklonu dve kafice u omiljenom kafiću. Pakovanje same kafe, osim ako nije neka koja se retko nalazi, nije mnogo romantično. Umesto toga izaberite neku slatku šolju, možete onu sa ispisanim imenom ili ljubavnom porukom, i napunite je čokoladicama punjenim kafom. Ovaj originalni poklon imaće dodatni smisao svakog jutra dok dragi pije kafu iz te šolje.

Med za vašeg medića
Upakujte u neobičnu posudu med. Dodajte neka specijalna uputstva a la „Devet i po nedelja“ i dobili ste savršen poklončić. Ako ste ljubitelj alkohola, kupite neki liker zanimljivog ukusa. Liker ide divno preko sladoleda od vanile i mnogo čega drugog…

Čaj za dvoje
Proberite više vrsta različitih i egzotičnih čajeva. Kupite set od pet istih teglica, i u četiri stavite čaj, a u petu bagremov med. Poklončić lepo upakujte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.