Šta gledate na TV-u?

Znate za one „testove“ tipa „reci mi šta biraš od toga-i-toga i reći ću ti ko si“? Postoji nešto slično i u vezi sa televizijskim programom. Dakle, ako želite malo da se zabavite (još jednom: ovo je predviđeno za zabavu, a ne da ga bilo ko posmatra kao svetinju), razmislite kakve TV emisije (serije, filmove itd.) gledate, a mi ćemo vam reći kakva ste osoba. Spremne? Krećemo!

Najradije gledate crnu hroniku i emisije o kriminalu: oprez! Ako ste u teškom životnom periodu (bolesni ste, preopterećeni…), ili ste veoma mladi, stalno gledanje ovakvih emisija može doprineti tome da pređete crtu i postanete nasilni, ili da se bavite nedozvoljenim aktivnostima. Ukoliko ste pak stabilna osoba, nema problema: nećete postati nimalo nasilniji niti skloniji zločinu. Verovatno ste samo osoba koja se malo više interesuje za mračnije stvari u životu, bez posebnih sklonosti da „pređe na stranu mraka“.

Obožavate drame i ljubavne serije: to je bar lako – gladni ste emocija. U serijama ovog tipa pojavljuju se obični likovi, nikakvi superheroji, i situacije su uglavnom tipične; u mučnom svakodnevnom životu osećaćete se malo bolje i naći ćete malo emotivne sigurnosti kad vidite da je ona fina (ali nesrećna, siromašna itd.) devojka uspela da reši svoj problem, sličan problemu koji i vas muči godinama. Ajde bar nekom da bude bolje…

„Ne skidate“ se s detektivskih serija i trilera: hej, dopušteno je da ponekad viknete na nekog! Ako nikog ne želite da isprepadate ili povredite, „divljajte“ malo kad ste sami u stanu. Vi ste osoba koja ne dopušta sebi da ispolji agresiju, pa se identifikujete sa dobrim policajcem koji se nemilosrdno, ali pravedno obračunava sa kriminalcem (eh, što ne možete i vi tako sa šefom ili komšijom…). Ovakvi filmovi služe vam kao prilično dobar ventil za emocije koje potiskujete. Ipak, dozvoljeno je da sebi date i drugačijeg oduška – dokle god time ne povređujete nikoga.

Volite mistiku; volite naučnu fantastiku; volite sve što je neobično. Vi ste sanjar i vaša predstava o realnosti nije baš najsnažnija moguća. Nesvesno, očekujete da stvarni svet može svakog trenutka da se pretvori u nešto nepoznato i samim tim zastrašujuće. Gledanjem ovakvih emisija, serija i filmova delimično se oslobađate straha – vaš neodređeni strah dobije formu, a zatim bude uništen. Ili to, ili se zapravo nadate da će se nešto neverovatno desiti – neko čudo, možda u početku zastrašujuće, ali sigurno nešto što će vam iz korena promeniti život kojim baš i niste zadovoljne. Ako je ovo drugo slučaj, trgnite se iz sanjarenja i preuzmite svoj život u sopstvene ruke, umesto da dremuckate i čekate da vam nešto padne s neba.

Dakle, ko ste vi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.