U trendu

Šta ne bi trebalo tolerisati prijateljici

Dragim prijateljicama u stanju smo da oprostimo mnogo toga, nekad ne onoliko koliko partneru s kojim imamo decu, ali ipak dosta toga. Međutim, postoje neki postupci koje ne bi trebalo tolerisati, za vaše dobro, i kako bi taj odnos zaista bio prijateljstvo.
1. Nakon što ste imale veoma težak raskid s partnerom, nje ne samo da nije bilo kako bi vas podržala nego je vrlo broz otišla kod vašeg bivšeg, uz čokoladu, i ponudila da mu bude rame za plakanje. Nisu vam poznati detalji, niti vas zaista zanimaju (ne, ne radi se o tome da je taj bivši njen brat).
2. Mnogo joj se dopada vaša odeća. Sviđa joj se vaš ukus, kao i to što birate kvalitetnu odeću. Njeno dopadanje ide dotle da redovno pozajmljije odeću od vas, a nešto se ne sećate da joj je palo na pamet da tu odeću i vrati.
3. U trenutku pijanstva priznala vam je da joj je glavni razlog što se druži s vama taj što se pored vas oseća vitko, ili zato što uz vas oseća da postoji neko ko izgleda lošije nego ona.
4. Izašle ste s njom na lepu večeru. U teoriji, dogovor je da podelite račun, ali kada je račun stigao, zamolila je da kompletan račun platite vi – i to zato što je ona nedavno kupila veoma skupu tašnicu pa sad nema baš mnogo novca.
5. Kada pravite planove s njom, uvek se potrudite da imate i pouzdane rezervne planove, jer je prilično verovatno da se ona ponovo neće pojaviti, ili da će u poslednjem trenutku otkazati. Zapravo, teško vam je da se setite kada je ona poslednji put poštovala dogvor koji ste napravile.
6. Pozove vas jedino onda kada joj nešto treba, a ukoliko se radi o tome da se javlja jer je propustila vaš poziv, to čini samo ako ima manje od jednog minuta da razgovara.
Mogućih primera je mnogo – ono što je suština jeste da vas ta "prijateljica" ovako ili onako iskorišćava, i da joj do vas kao osobe zapravo nije stalo. Odnos s takvom osobom bi bilo dobro ponovo razmotriti, i razmisliti da li i dalje želite da se družite s njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.