U trendu

Šta obući za prvi sastanak?

Šta obući za bilo koju priliku uvek je dilema. Međutim, ima situacija kada to pitanje postane baš goruće – onda kad nam predstoji nešto izuzetno važno. Recimo, upoznali ste ga negde, zgodan je, fin, sviđa vam se, dogovorili ste se da izađete. Razume se, želite da na tom prvom izlasku ostavite najbolji mogući (u stvari, još i bolji) utisak. Onda negde pročitate da je, po izvesnim statistikama, muškarcu potrebno sedam sekundi da proceni kako izgledate. E, samo vam je još to falilo na svu nervozu koju osećate! Ma, koga je briga za statistiku, ona ionako ne funkcioniše na malim uzorcima? Ipak, šta ako se potrefilo da je on baš takav? Kako to treba da izgledate, pa da ga zadivite za samo sedam sekundi? Joj!

U redu, smirite se. Duboko udahnite i ne paničite. Evo nekih saveta kako da se prikažete u najboljem svetlu.

Veoma je važno da se osećate što je moguće više opušteno. Zato, obavezno obucite nešto udobno i što volite, nešto za šta verujete da izražava vašu ličnost (to se odnosi i na nakit; naravno, ne treba preterivati – razmišljanje tipa „koje čarape predstavljaju pravu i istinsku mene“ neće vas nikud odvesti – važno je da na sebi imate bar nešto što ste zaista vi). Mini suknja je dobra ako vam se dopada, ali pazite da ne bude prekratka – nećete ostaviti baš dobar utisak ako stalno „krišom“ proveravate da li vam se vidi donji veš. Ono što nije dobro jeste odeća (obuća, nakit) koja vas steže ili žulja, jer ćete se osećati neprijatno i stalno vrpoljiti, a prvo što će njemu pasti na pamet neće biti to da imate problema s odećom (pa same ste je birale) nego to da vam je neprijatno s njim i da jedva čekate da odete.

Ukoliko se osećate sigurno na štiklama, one su takođe dobra ideja, jer ističu noge i popravljaju držanje. Ako nikada ne nosite štikle, nemojte sad počinjati – nećete se „proslaviti“ ako budete hramali ili uganuli članak. Takođe, ukoliko ste već visoki, ne preterujte sa štiklama – oni baš i ne vole košarkašice. Zgodno je da stavite nešto u trendu, da bi video da ste u toku, ali ne preterujte, jer će onda ispasti da nemate sopstveni ukus. Veoma je važno da obučete bar nešto ženstveno – oni ne vole muškobanjaste. Iz istog razloga nemojte doći u muškom odelu sa kravatom.

Zbog sigurnosnih razloga, nemojte biti skroz u belom (moguće fleke). Kad smo već kod boja, ne preterujte s njima – muškarci vole da vide boje na ženi, ali ako preterate, rizikujete da ne vidi vas. Isto važi i za šminku. Još jedan mali, ali bitan trik: na prvom sastanku nipošto ne pokrivajte vrat, ni rolkom ni maramom (razume se, smete da ga pokrijete šalom dok ste još napolju, ako je hladno): vrat je jedna od glavnih erogenih zona; ako ga pokrijete, šaljete signal da niste zainteresovane.

Za kraj, najvažniji „modni“ detalji: osmeh na licu i dobro raspoloženje! Niko ne želi da na prvom sastanku sluša kuknjavu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.