Šta se nosi „ispod“

Izbor donjeg veša je, kada su u pitanju žene, u proseku mnogo veći nego za muškarce: dovoljno je da obratite pažnju na izloge prodavnica i ulične štandove kako biste potvrdili tu činjenicu. Dominantna kultura nameće ideju po kojoj je dobar izgled, pored glavnih odevnih elemenata, takođe i stvar izbora kvalitetnog i lepog donjeg veša, pa se ženama sugeriše da dva osnovna predmeta kolekcije donjeg veša treba da budu u paru, ili barem da se slažu po boji. U poplavi raznovrsnih brushaltera, čipkanih tangica, raznobojnih, glamuroznih i sportskih varijanti često se, međutim, zaboravlja da je jedna od osnovnih funkcija donjeg veša da pre svega bude udoban.

Mnoge stvari koje se rade za lepotu ne moraju biti udobne: u filmu „Prohujalo sa vihorom“ Skarlet O“Hara u čuvenoj sceni utezanja struka daje paradigmatičan primer opsesivnog bavljenja telom. Tako razni steznici koji se reklamiraju na TV-u, a koji imaju cilj da (jadno, izmučeno) telo još više utegnu, zarobe i zdrobe, zapravo više štete nego što koriste.

Muškarcima je tu donekle lakše: izbor je manji, a „klasična“ varijanta bokserica uvek dobro prolazi. Štaviše, i žene se sve češće odlučuju za upotrebu bokserica, jer su udobne i funkcionalne (mnoge prvi par „ukradu“ od svog voljenog).

Iako se slika sexy donjeg veša pripisuje ženskom polu, i muškarci ovaj naizgled nevažan detalj mogu iskoristiti da se načine primamljivim za suprotni pol. I za njih postoje tange, različiti dezeni, svila i likra… Naravno, patetične varijante poput isprintanih ženskih usana ili bokserica koje svetle u mraku – za većinu žena su apsolutni turn off.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.