Stidljivost kao kvalitet

I need a shy guy/ he“s the kinda guy/ who“ll only be mine – peva Dajana King. Zaista, za mnoge žene prava je sreća ukoliko pored sebe imaju stidljivog, „mirnog“ partnera koji se preterano ne eksponira – kako u društvu, tako ni pred drugim ženama. Ispod smirene površine, međutim, ponekad se krije izuzetno pažljiv i privlačan muškarac. Potrebno je samo imati „dobro oko“ i prepoznati ovakav biser u gomili onih koji ćute, iz prostog razloga što nemaju šta da kažu.

Stidljiv muškarac svojevremeno je bio onaj dečak kojeg niko nije primećivao u školi i koji nipošto ne bi prišao simpatičnoj devojci i obratio joj se, a da ne pocrveni. Ovakvo iskustvo u odrastanju može da rezultira različitim kvalitetima, pozitivnim i negativnim. Ukoliko je On osećajan, pun razumevanja i sposoban da sasluša – u tom slučaju ste imali sreće. Za druge, on predstavlja ne toliko primetno prisustvo na zabavi, za vas – ljubav, pažnju kod kuće ili pogled koji obećava vatreno veče, a koji niko osim vas ne ume da čita. Jednom rečju – „dragulj u prašini“. Žene kojima je stalo da po svaku cenu sačuvaju ovakvog partnera za sebe – ljubomorno čuvaju tajnu njegove unutrašnjosti i ne pričaju okolini da se iza maske tihog nespretnjakovića u stvari krije strastveni ljubavnik.

Postoji, međutim, i druga strana ogledala. Prevelika stidljivost može da stvari učini napornim, posebno kada On preterano strepi da li će vas svakim svojim gestom potencijalno povrediti ili izvesti iz takta. Svakome prija spontanost i kreativnost u vezi, kao i neuobičajeni gestovi i mala iznenađenja. Kod previše stidljivog muškarca takve situacije nisu uobičajene: on se trudi da ih izbegne, zbog čega (za većinu žena) zapravo gubi poene.

Kao što preterano hvalisanje i razmetanje pred drugima čini muškarca dosadnim, tako i ustezanje od poljupca i spontanog zagrljaja u javnosti funkcioniše kao ometajući faktor: rešenje je negde u balansu između latinozavodnika i stidljivog drugara iz ulice. Uostalom – ko voli, nek izvoli: nije važno da li će drugi vašeg dragog proceniti kao top shot, važno je pre svega šta vi osećate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.