U trendu

Studije pokazale: Žene su srećnije sa ovakvim muškarcima, šokiraćete se kad vidite zbog čega

Da bi žena zaista bila srećna u vezi, ona bi trebalo da bude lepša polovina para, odnosno poželjno je da je muškarac ružniji, pokazale su neke studije.

Na portalu Bright Side slažu se s tim, pa napisali i listu odgovora na pitanje zbog čega bi manje privlačni muškarci mogli biti poželjniji. Evo šta kažu:

Žena će se osećati prijatnije u svojoj koži

Istraživanje je pokazalo da žene s atraktivnijim partnerom češće drže dijetu i vrlo su motivisane u tome. Ne znači da je to samo po sebi loše, ali motiv za to ne bi trebalo da bude to što imaju partnera koji izgleda bolje od njih.

Ako žena želi da smrša i dotera liniju da bi bila u korak s drugima, to ukazuje da se ne oseća dobro u svom telu, što može da ima posledice na njeno samopouzdanje, pa i da dovede do depresije.

Uložiće dodatni napor da impresioniraju partnerku

Manje atraktivni muškarci više se trude kako bi udovoljili svojoj boljoj polovini. Svesni su da ne izgledaju savršeno, pa to nastoje da nadoknade kupovinom darova, odlascima na romantični odmor, ili pomažu oko svakodnevnih kućnih poslova.

Tačnije, trude se da stalno dodaju začin u vezu i održavaju plamen u životu, zbog čega će se žena osećati cenjeno i veza ima veće šanse za uspeh.

Manje je verovatno da će varati

Manje atraktivan muškarac neće privući toliko pažnje čim se negde pojavi, što obično znači i da su takvi pojedinci češće izloženi raznim iskušenjima. Uz manje prilika, manje su šanse da će izabranik da odluta, odnosno veće su šanse da ostane veran.

Potpuno su predani odnosu

Manje fokusiranje na sopstveni izgled i privlačnost omogućuje muškarcima da više pažnje, naklonosti i podrške posvete svojim partnerkama tako da ih postave u središte svog svemira.

Istraživanje je pokazalo da su fizički privlačniji muškarci manje zadovoljni svojim odnosom i manje podržavaju svoje žene. Ako je vašem muškarcu teško da udovoljite, nije posvećen tome da vas sluša i da ste mu prioritet, takva bi veza mogla da se završi loše.

Sve će oči biti uprte u ženu

Izlazak i saznanje da je u senci svog partnera većinu žena dovešće do toga da se osećaju inferiorno i s manje samopouzdanja kroče u svet. To bi moglo da stvori napetost u vezi, pa čak i da izazove svađe ili raskid. S druge strane, manje privlačan muškarac može se učiniti da se žena oseća sigurnije u svoj koži.

Oni su smešni, šarmantni i romantični

Budući da nisu navikli da se oslanjaju na svoj izgled kako bi privukli potencijalne partnere, manje privlačni muškarci razvijaju druge pozitivne osobine ličnosti koje im pomažu da osvoje srce suprotnog pola. Tako ih možda ne pamtite po izgledu, ali njihov karakter vas zauvek dotakne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.