Sve tajne Merilin Monro: Sve što niste znali o legendarnoj plavuši

Merilin Monro rođena je 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Pravim imenom Norma Džin Mortenson, a 1946. godine promenila je ime u Merilin Monro. Bila je filmska glumica, pevačica, model i ikona seksepila, a mnogi je smatraju najpoznatijom američkom filmskom zvezdom. Da je živa, juče bi proslavila 91. rođendan.

Zlatni globus dobila je za ulogu u komediji ‘Neki to vole vruće’ i za najomiljeniju svetsku glumicu. Iako se proslavila ulogama u komedijama, pred kraj života okrenula se onim malo ozbiljnijim. Umrla je 1962. godine, a njena smrt i danas je predmet brojnih rasprava i špekulacija.

Ovo su stvari o legendarno plavuši koje možda niste znali:

View this post on Instagram

#MarilynMonroe photographed by #MiltonGreene, 1955.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

Kao dete živela je u čak 11 hraniteljskih porodica nakon što je njena majka smeštena u instituciju, a gotovo godinu dana je provela u sirotištu u Los Anđelesu.

Bila je relativno loše plaćena za svoje glumačke poslove. Džejn Rasel, s kojom je glumila u filmu'“Muškarci više vole plavuše’ zarađivala je čak 10 puta više od nje.

Teško se koncentrisala na učenje rečenica u filmovima. Scena u filmu ‘Neki to vole vruće’ u kojoj samo mora da izgovori ‘It’s me, Sugar’ ponavljala se čak 60 puta.

Obožavala je pse te pa je za života imala nekoliko. Poslednji je bio maltezer Maf koji joj je poklonio Frenk Sinatra.

Bila je verni poklonik joge. Redovno je praktikovala s instruktorom Indrom Devijem.

Volela je da kuva i bila je jako dobra u tome. Kada su novinari pokušali da repliciraju njen recept za punjenje, iznenadili su se koliko je kompleksan – trebalo im je čak dva sata da ga dovrše.

Njen omiljen umetnik bio je Goja: – Poznajem tog čoveka jako dobro, imamo iste snove. Imala sam jednake snove od detinjstva – rekla je svojevremeno.

1953. godine pozirala je za prvu naslovnicu časopisa Plejboj i postala prva zečica. Za fotografisanje je dobila 50 dolara.

Iako je pevala ‘Diamonds Are a Girl’s Best Friend’, Merilin nije imala puno skupog nakita. Jedini dijamant bio je onaj na prstenu Džoa DiMađa.

20 godina nakon njene smrti Džo DiMađo, sa kojim je kratko bila u braku, na njen grob slao je ruže tri puta nedeljnoj. Navodno su trebali da obnove zavete pre nego što je umrla.

Samo tri meseca pre svoje smrti najseksepilnija glumica svih vremena povodom 45. rođendana američkog predsednika Džona Kenedija u njujorškom Medison Skver Gardenu na sebi svojstven način čestitala je rođendan slavljeniku. Njen nastup koji je trajao tek minut i izazvao strašno zgražavanje prenosila je televizija.

Otpevala je ‘Happy Birthday, Mr. President’ na izrazito senzualan način. Lascivno, hrapavim, seksepilnim glasom lagano uzdišući.

Nikad viđene fotografije trudne Merilin Monro prodate su na aukciji prošle godine. Njena bliska prijateljica Frida Hul krila ih je do svoje smrti 2014. godine, a pre toga otkrila je priču koja se krije iza njih.

– Frida je bila jako ponosna što ima te fotografije. Ispričala je da su snimljene u leto 1960. kada je glumica još bila u braku sa Arturom Milerom. Trudnoću je morala da krije jer on nije bio otac deteta. Merilin se tada viđala sa francuskim glumcem Ivom Montanom – rekao je Fridin komšija.

View this post on Instagram

#MarilynMonroe photographed by #FreidaHull, 1961.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilyn.daily) on

Monro je ubrzo nakon toga imala spontani pobačaj. Očajnički je želela da postane majka, ali nikad nije u tome uspela. Frida je otkrila da je glumica imala problema sa jajnicima pa je zbog toga teško začela. Pre ove, izgubila je tri bebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.