Tange – da ili ne?

Kada su se prvi put pojavile, tange su vrlo brzo postale popularne, ali je, takođe, najčešće predviđanje bilo da će njihova popularnost trajati samo jednu sezonu. Međutim, sezona za sezonom prolazi, i druge vrste donjeg veša ponovo postaju popularne – ženske bokserice, recimo – ali tange nimalo ne gube na popularnosti. Jeste da nisu baš udobne, ali su i dalje u trendu, i dalje ih veliki broj žena rado nosi. Muškarci se, nimalo čudno, ne bune protiv te mode. Ipak, bile tange u trendu ili ne, da li je dobra ideja nositi ih?
Najčešći ženski razlog za nošenje tangi nije, na muško razočarenje, taj da bi privukle mušku pažnju, već estetika – naime, ako nosi tesne, pripijene pantalone, naročito ako su te pantalone od tankog materijala, gaćice uobičajenog oblika ocrtavale bi se na njima, što baš i nije lep prizor. Pored estetike, da, znaju žene odlično da se tange dopadaju muškarcima, pa tako doprinose i tome da se one u njima osećaju seksi i poželjno. Nema veze da li su u vezi ili ne, skoro uvek je prijatno osećati se seksi i poželjno – i ako određeni tip gaćica može da doprinese tom prijatnom osećaju, zašto da ne?
S druge strane, tange su neudobne. Često stežu, mada to već zavisi od kroja. O tome gde se neizbežno uvlače nećemo. Sad, da se radi samo o udobnosti, tu bi se radilo o jednostavnoj odluci koliko ste spremne da žrtvujete udobnost zbog estetike i zbog nošenja seksi gaćica, ali tange nisu baš ni najzdraviji izbor kad se o donjem vešu radi. Naime, zbog neudobnosti i često ne baš najboljeg kroja, tange iritiraju intimnu regiju, ne dozvoljavaju pravilno disanje kože u tom delu, a ako su još i od veštačkih materijala (nikada pametna ideja kada se radi o donjem rublju – ako želite poseban, mekani osećaj, opredelite se za svileni donji veš, a ne za sintetički), drastično se povećava mogućnost da dođe do neke infekcije intimne regije. Ginekolozi upozoravaju da veliki broj njihovih pacijentkinja dobija infekcije baš zbog čestog nošenja tangi.
Da li to znači da su tange apsolutno zabranjene ako želite da sačuvate zdravlje svoje intimne regije? Ne, ali budite veoma obrazrive. Ako baš ne možete da im odolite, tange nosite samo povremeno, u posebnim prilikama, i strogo obratite pažnju na intimnu higijenu.

Jedan komentar

  • Milan Milanović

    Tange nosim isključivo leti i u posebnim prilikama, kad vežbam. Mogu vam reći da su mnogo udobne, najbolje su string i od mikrofibera. Tanga je zakon.

Ostavite komentar