Tetovaža kao popularan stilski detalj

Za one koji žele da radikalnim potezom izmene svoj izgled, tetoviranje predstavlja jedno od mogućih rešenja. Svojevremeno način „ubeležavanja“ imena voljene, ili umetnost na Dalekom istoku, tetovaža je danas postala stilski detalj, koji nose i mnoge poznate ličnosti. Generalno se mogu razlučiti dva tipa odnosa prema ovoj vrsti body art-a: pojedinci tetovažu shvataju kao izraz nekakvog dubljeg sadržaja, neku vrstu simbola, dok drugi nasumice odabiraju sliku koja godi oku, ili za koju smatraju da je interesantna ili provokativna.

U slučaju da se odlučite za ovaj (popularan) potez, prethodno treba dobro razmisliti, jer su operacije uklanjanja tetovaže kudikamo napornije i skuplje od samog čina njene izrade. Nakon donošenja konačne odluke, potrebno je obaviti najlepši (i najteži) deo posla – odabir tetovaže.

Postoji više tipova tetovaže, koji mogu biti realistički (puno senčenja i nijansi), apstraktni, imena i amblemi, ili složene tetovaže koje predstavljaju kombinaciju više tipova. Najčešći izbor, i ujedno greška koja se redovno pravi, jeste ispisivanje Njegovog imena na odabranom delu tela (ruci, ramenu…), jer sa odlaskom dotične osobe iz života „odlazi“ i potreba za trajnošću ispisanog imena. Mesto gde se tetovaža može uraditi takođe je pitanje kreativnosti, ali i želje da se crtež vidi. Neke žene se odlučuju za varijantu u kojoj je crtež prekriven odećom, a postaje „vidljiv“ samo u intimnim situacijama sa partnerom, ili na plaži.

Nositi jedan crtež ili natpis ceo život za mnoge je, ipak, preveliko opterećenje – u tom slučaju postoje i privremene tetovaže koje deluju podjednako efektno, ali sa vremenom blede i konačno nestaju. Popularne nalepnice koje se mogu kupiti u body art prodavnicama još su bezbolnije – vaša pojava će biti diskretno izmenjena, dok drugi neće uspeti (bez detaljnije analize) da uoče razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.