U trendu

Tridesete bolje od dvadesetih (1)

U preovlađujućem kultu mladosti, ako već niste tinejdžerke (to je ipak malo nezgodno, one su maloletne i mnogo toga im nije dozvoljeno), čini se da je najbolje imati dvadesetak godina. Preko toga, i polako se približavate "staro gvožđe" godinama, roditelji i rodbina vas sve uzrujanije podsećaju na biološki časovnik koji otkucava, definitivno se više ne osećate onako mlade kao nekad… Zaustavite ovakve misli! Em vas deprimiraju, em imati trideset-i-nešto umesto dvadeset-i-nešto ima znatnih prednosti. Evo i koje su.
Kad se o ljubavnom životu radi, imati tridesetak godina je mnogo bolje nego imati dvadesetak ili biti tinejdžerka. Recimo, kad negde izađete ili ste na zabavi, poslovnoj ili privatnoj, i na pogled vam se dopadne neki muškarac, nećete nervozno zapitkivati drugarice da li i on vas gleda i da li deluje zainteresovano, i da li vas je uopšte primetio. S tridesetak godina u principu imate već dovoljno samopouzdanja da same priđete muškarcu i počnete da ćaskate s njim ili barem da same pogledate da li vas gleda i da mu se nasmešite – pa ako je zainteresovan, prići će.
Lakša je i telefonska i SMS komunikacija s osobom u koju ste zaljubljene. O, da, i dalje se zaljubljujete, i dalje želite da vam se on javi – ali imate i dovoljno iskustva da znate da nećete umreti ni ako se ne javi. Plus je manji problem da se vi javite njemu. Kad vam stigne njegov mejl ili SMS, možete odmah da mu odgovorite – bez prethodne konsultacije sa deset najboljih prijateljica.
Odnos s majkom takođe postaje bolji kada pređete tridesetu. Ona vas i dalje vidi kao svoje dete, ali ste vi to u stanju mirnije da prihvatite – i da, kada vam da neki savet, ne zarežite smesta na nju da prestane da vam se meša u život i posmatra vas kao derle nedoraslo, već je saslušate i razmislite o onome što vam je rekla. Možda ćete savet usvojiti, možda nećete, ali nećete odmah režati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.