U trendu

Tridesete bolje od dvadesetih (2)

Želite da izgledate lepo i privlačno isto onoliko koliko ste to želele i ranije – ali sada tome pristupate zrelije. Ne pokušavate da se uvučete u pretesnu odeću koja vam ionako loše stoji, samo zato što ste negde pročitale ili čule da je baš takva odeća u modi. Kad se već sredite i izađete negde, bolje se zabavljate nego ranije, jer ste manje opterećene time da morate da "kulirate" i da sve oborite s nogu (želite vi da zadivite okolinu i dalje, ali ste svesnije da u provodu postoje i druge zabavne stvari).
Nekada za vikend i ne izađete. Ne odete ni u kakav klub, ni u kakav kafić, ni na kakvu žurku. To vam se dešavalo i kad ste bile mlađe – ali više to ne doživljavate kao tragediju i smak sveta. Štaviše, za razliku od foliranja iz mlađih godina, sada ste zaista u stanju da uživate u tome što ćete vikend provesti same i uživati onako kako vam u tom trenutku "dune", bez usklađivanja svojih želja sa željama svih ostalih.
Posao: i dalje ne volite kad vam je šef gunđav i netrpeljiv i kad loše raspoloženje iskali na vama – a ko bi pa to voleo? Međutim, sada ste u stanju da se nakon takvog njegovog ponašanja ne osećate nesposobno i nekompetentno.
Seks: definitivno je bolji nakon tridesete. Bolje poznajete sopstveno telo, bolje znate šta vam prija i znatno vam je manje neprijatno da to i saopštite partneru. Plus, jako mnogo pomaže i to što seksu više ne pristupate sa smrtnom ozbiljnošću – otkrivate koliko seks zapravo može da bude zabavan.
Vaše ponašanje: dešava se i dalje da nekoga nenamerno povredite rečima ili delom. Svesne ste da će vam se to do kraja života dešavati, ali sada ste svesne i da to nije kraj sveta i više ne umirete od stida zbog toga, već se izvinite i pokušate da popravite situaciju.
Za razliku od mlađih godina, punih izigravanja poznavanja svega, sada stvarno znate da postoji kvalitetnija i rafiniranija hrana od pice i hamburgera. Međutim, bez blama i dalje uživate u pici i hamburgerima.
Konačno, sada vam se više ne dešava da kad iznesete svoj stav, morate da trpite poglede (ako već ne i dobacivanje) tipa: "Ej, mala, odrasti prvo pa onda pričaj!"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.