U trendu

Trikovi za brzo opuštanje

Svima nam je ponekad neophodno opuštanje, samo što metode opuštanja mogu da zahtevaju nešto što nam u tom trenutku nije dostupno, kao što je topla kupka, a takođe neretko zahtevaju i vreme. Zato, evo nekoliko brzih i nezahtevnih metoda opuštanja, za trenutke kada su vam baš potrebni.
Vaš MP3 plejer može da bude odličan pomoćnik u opuštanju. Danas mnogi nose te plejere sa sobom i često na njima imaju i plejliste, recimo, za vežbanje ili za preživljavanje gužve u autobusu. Ono čega se malo ko seti jeste da sastavi i plejlistu muzike koja ga opušta – ne traje dugo dok se sastavi, a nakon toga ćete metod koji traje svega nekoliko minuta, dok odslušate pesmu-dve ili nešto duže ako vam neće smetati muzika u pozadini, imati dostupan kad god vam je dostupan i vaš MP3 plejer.
Zamislite detalje sa svog medenog meseca ili nekog drugog lepog perioda kada vam je glavna briga bila hoćete li uzeti još jednu čašu pića. Setite se svega što vam se dopadalo i u čemu ste uživale u tom periodu. Povratak u stvarnost će možda biti malo grub, ali ćete svejedno biti opuštenije.
Napolju je lepo vreme? Prekinite to što radite (prekucavanje tog dokumenta može da sačeka petnaestak minuta, a šerpu možete skloniti s ringle) i izađite u šetnju od deset-petnaest minuta brzim korakom. Glava će vam se razbistriti, osetićete se opuštenije, a iritantna osoba iz okoline će vas znatno manje nervirati.
Svakog dana odvojite za sebe dvadeset do trideset minuta. Malo maziti sebe ne mora da znači ništa skupo, samo da svakog dana odvojite nešto vremena – dvadesetak minuta do pola sata – da radite šta god hoćete, bilo da je to razgledanje izloga, čitanje trač-rubrika (ili Ajnštajnove teorije relativiteta, ako vam je to privlačnije), posmatranje ljudi dok pijete kaficu… To malo vremena samo za sebe mnogo znači i dosta pomaže da se opustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.