Trudni ste? Opustite se!

Trudni ste? Čestitamo! Trudnice uglavnom svi paze, obraćaju veću pažnju na njihove potrebe, maze ih (neko bukvalno, a većina ipak u prenesenom smislu)… To je veoma važno: tokom trudnoće bitno je da budete dobro raspoložene i opuštene – povoljno utiče na bebu. Ne morate čekati na druge, možete se opustiti i sami – a mi vam dajemo nekoliko saveta šta bi vam u ovom posebnom periodu odgovaralo, a šta bi trebalo da izbegavate.

Ljubitelj ste vina i volite da se uveče opustite uz čašu ovog božanstvenog napitka? Ipak, dok ste trudne, to bi trebalo da izbegavate, kao i bilo koji drugi oblik alkohola, jer to može nepovoljno uticati na dete koje nosite. Umesto čaše vina, uzmite milk šejk – mleko sadrži vitamin B6, koji će vas opustiti, a sadrži i kalcijum, koji bi tokom trudnoće trebalo da unosite u većim količinama.

Ništa ne opušta kao vruća kupka, zar ne? Još kad dodate neka esencijalna ulja čiji vas miris opušta, pa vam posle i celo kupatilo divno miriše, mmm… Nažalost, i ovo zadovoljstvo trebalo bi da izbegavate u toku trudnoće – visoka temperatura može izazvati komplikacije. Umesto toga, predlažemo prenatalnu jogu, koja će vam poboljšati koncentraciju i opustiti telo.

Sve popularniji su i tretmani u banjama; oni vas zaista oporave: razne vrste lekovitog blata, obloga od trava, obloga za detoksikaciju i slično pomoći će vam da povratite narušeno zdravlje, oporavite se od povrede ili jednostavno pročistite svoj organizam. To je sve korisno, ali bi takvu vrstu tretmana trebalo izbegavati dok ste trudne, jer ovakvi tretmani povise telesnu temperaturu, isto kao i vruće kupke. Predlog: pronađite iskusnog masera koji je upoznat sa prenatalnom masažom – i posle ovakvog tretmana osećaćete se kao novi, a ničim nećete ugroziti ni svoje ni bebino zdravlje.

Uživajte u trudnoći – opušteno! Beba će vam biti zahvalna, vaša okolina će uživati u vašem društvu, a i vi ćete se osećati sjajno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.