U trendu

U ovom baru žene imaju 25 odsto popusta kad imaju ciklus – kako li proveravaju?

Bar u Jafi kraj Tel Aviva došao je na originalnu ideju da daje popuste od 25 odsto za svaku ženu koja kaže da ima mesečni ciklus.

Moran Barir i Dana Etgar koje su pokrenule tu inicijativu kažu da žene imaju mesečni period četvrtinu života i da zaslužuju bar toliki popust za jednu noć.

– Čitava ideja je da se da popust, posveti pažnja, počasti neko, da se kaže ‘svesni smo specijalne situacije u kojoj ste upravo sada i hej, želimo da ti učinimo uslugu – izjavila je Barir za izraelske medije.

Na ideju je došla u samom baru „Ana Lulu“.

– Sedila sam u baru i naručila vino. Barmen nije mogo da se seti da li sam tražila crno ili belo, pa sam mu jedostavno rekla: „Ovako ćeš zapamtiti: Ja imam ciklus, pa mi donesi crveno“ – ispričala je Barir.

Čitava stvar može da izgleda kao trik, ali takođe može da se smatra delom šireg globalnog trenda, navode izraelski mediji.

– Izvan početne detinjaste neprijatnosti, jer tako je sa svim što je povezano s telom, mi želimo da govorimo o važnoj stvari. Nema platforme za bavljenje temom menstruacije i nema legitimiteta u javnoj sferi za diskusiju, a da ljudi odmah na odgovore: Joj zašto pričaš o tome? – rekla je Barir, izrazivši nadu da će o tome i muškarci slobodnije razgovarati.

Za početak 25 posto popusta će se davati od ponedeljka do srede i subotom. Popust uključuje i nastup stand-ap komičara. Takozvani popust „Bloody Hour“ će se davati na bazi poverenja, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.