Umotavanje tela

Kad se čuje „umotavanje tela“, priličan broj ljudi pomisli ili na umotavanje u šal zbog prehlade, ili na egipatske mumije. Ne brinite; ne predlažemo vam da postanete mumija – ovde se radi o novom metodu oblikovanja i zatezanja tela, sada dostupnom i kod nas (a inače je već neko vreme hit u Americi, Engleskoj i Irskoj). Drage naše dame, saznajte šta je Body Wrap.

Ova metoda obavlja se u salonima, a obavlja je instruktor Body Wrap-a. Prvo vam izmere težinu, a zatim i obime na 18 mesta na telu. Nakon merenja, prskaju vas lipazom (enzim koji potpomaže razgradnju i sagorevanje masnih ćelija), a potom čvrsto umotavaju, od glave do pete, u tople, elastične zavoje koji su prethodno bili potopljeni u specijalni mineralni rastvor. Onda vam preko toga prebace plastični pončo, radi sporijeg hlađenja zavoja i gubitka toplote tela. Posle toga, potrebno je da povremeno, u toku sledećih sat vremena, koristite traku za hodanje ili glajder, jer kretanje pospešuje razmenu minerala u organizmu. Ne treba da trčite niti da se zamarate; blaga aktivnost je dovoljna.

Sat kasnije, pončo i zavoji se skidaju. Ponovo se uzimaju mere sa istih tačaka kao i prvog puta i porede se sa prethodnim rezultatima; gubitak je između 20 i 50 centimetara ukupno. Pored toga, posle ovakvog tretmana, osećate se lakom i punom energije. Tretman se može sprovoditi i na ženama i na muškarcima; koristan je kako za gojazne ljude, tako i za osobe koje žele da održe vitak izgled i zdravo i lepo telo.

Kako Body Wrap funkcioniše? Po principu osmoze. Naše telo je, usred zagađene sredine u kojoj živimo, prepuno toksina; ovim metodom ti toksini se zamenjuju mineralima koji su potrebni našem telu. Rezultat je smanjen međućelijski prostor, oslobađanje toksina, zdravija i zategnutija koža, kao i smanjen obim tela.

U praksi se pokazalo da najbolje rezultate daje ukupno šest tretmana, naročito ako su kombinovani sa LPG mašinom (endermološki tretman). Ovakvom kombinacijom otklanja se celulit, smanjuje obim tela, a koža postaje zategnutija i elastičnija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.