U trendu

Upotrebiti sanjarenje za organizaciju (1)

Sanjarenje neki vide kao čisto gubljenje vremena ili, nekad, kao prijatno bekstvo od sumorne svakodnevice, ali sanjarenju se može naći i veoma praktična primena – u organizaciji i u planiranju. Naime, lako je reći nekom da se već jednom organizuje, mnogima se desilo da smisle kako će se organizovati, naprave plan, a onda ispadne da im taj plan baš i ne funkcioniše. Evo kako vam sanjarenje, to jest jedan njegov oblik, može pomoći u tome.
Poželjno je unapred odrediti kada ćete uz pomoć sanjarenja organizovati nešto, kao i obezbediti prostor za to. Prostor treba da bude miran, čist, uredan i udoban, kako vam ništa ne bi odvlačilo pažnju (naravno da je stvar izvodljiva i u drugačijem prostoru, ali je ovako lakše i efikasnije). Prijatno okruženje će pomoći vašoj kreativnosti u nalaženju rešenja, a ovde se upravo o tome radi – o upotrebi kreativnosti. Takođe, poželjno je da odredite jednu oblast na koju ćete se usredsrediti. Sređivanje papira, sređivanje ormana tako da ostane sređen, raspored za mnogobrojne DVD-ove koji su vam se nakupili… Ne možete odjednom sve da organizujete, zato je praktično odabrati nešto određeno i precizno.
Sledeći korak jeste da se za to sanjarenje pripremite. Pripremite papir i olovku kako biste ono do čega dođete mogle precizno da zapišete (ni najveličanstveniji plan neće vam biti od pomoći ako zaboravite kako je zapravo izgledao, a teško da ćete nešto kompleksno sa svim detaljima moći stalno da držite u glavi). Opustite se i nekoliko puta udahnite duboko. Ako vam je tako lakše, možete da zatvorite oči, ili ih možete ostaviti otvorenim, ali dopustiti da izgubite fokus, da vam stvari izgledaju malo zamagljeno, dok će vam ono što zamišljate izgledati vrlo jasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar