Uredni ormani

Spremanje ormana često može da odnese prevagu u poređenju sa najgorim noćnim morama i horor filmovima: treba se setiti kakva nas strava obuzme kada se suočimo sa haosom koji izvire iz najtamnijih dubina tog mesta, poznatijeg kao orman. Naravno, postoje i „oni drugi“, koji svoje stvari drže pedantno, ili pak minimalistički uredno – njima je bespredmetno objašnjavati kakav fizički i psihički napor iziskuje najobičniji susret sa slaganjem stvari. Nažalost, na taj način ne funkcioniše (veći) ostatak čovečanstva.

Pre ili kasnije, svi se moramo suočiti sa sopstvenim demonima. To znači da se sezonsko spremanje mora obaviti (što pre – to bolje), uz poželjnu eliminaciju nepotrebnih komada garderobe. Naravno, sve zavisi i od vrste ormana koji posedujete. Najekonomičnije je koristiti vešalice, jer se stvari manje gužvaju i lakše im se pristupa. Međutim, pošto je u većini (skučenih) stambenih prostora jednostavno neizvodljivo držati velike ormane, tada treba iskoristiti druga rešenja.

Za početak, ne treba strpati sve stvari u orman, jer će one, makar i savršeno složene, biti savršeno rasturene u prvom trenutku žurbe. Pokušajte da odredite koje stvari najčešće nosite: saglasno tome, probajte da ih postavite tako da zaista budu nadohvat ruke. Ako u ormanu ne postoje pregrade, treba ih postaviti, jer će tako organizacija prostora biti izvodljivija (tj, nećete se pitati gde je iznenada nestao sav vaš donji veš).

Od svih saveta, najvažniji je sledeći: treba nemilosrdno bacati stvari! Suknjice iz srednje škole ili stara raspadnuta pižama stoje isključivo kao relikvije i nepotrebno zauzimaju prostor. Probajte – biće teško u prvi mah, ali kroz nekoliko dana nećete ni primetiti nedostatak starih stvari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.