U trendu

Usamljeni?

Nekada, žene koje su prešle 25 godina, a još uvek nemaju „muški oslonac“ kraj sebe, nazivane su „matorim usedelicama“. Nemati muža značilo je nemati sigurnost, nemati decu i bilo je ravno tragediji. Vratimo se u XX vek. Nasuprot prošlim vremenima, serije poput „Ally McBeal“ i „Sex and the City“ slave i veličaju osobe koje kraj sebe nemaju partnera. Biti sam je danas cool!

Pisac Saša Kagen je u svom magazinu posvetila posebno mesto usamljenim osobama i uvela novu kategoriju ljudi zvanih „quirky alone“. Za njih je potpuno prihvatljivo da budu sami. Ali to ne znači da su oni nesrećni. Biti u vezi, a u dubini duše se osećati usamljeno je mnogo gore nego biti potpuno sam i prihvatati to. Ovakve osobe zato nemaju veliki broj veza, ali one koje imaju su prilično dobre i čvrste. Izbirljivi su, često se dešava da odbijaju ljubavne ponude.

Ali član „quirky alone“ kluba niste ako ste jedino malo „uvrnuti“ ili anti-socijalni. Ali ako ponekada odete u bioskop bez društva, ili volite duge šetnje parkom jedino u društvu sa svojim mislima, onda imate potencijala. Kako kaže Saša Kagen, ovaj tip usamljenika je nezavisan, ne buni se što je sam, uglavnom je žensko, ali u sebi još uvek gaji nadu da će pravi muškarac ili žena naići i promeniti njegov ili njen život.

„Mi smo delovi slagalice koja se retko uklapa sa drugim delovima,“ piše Kagen. „Naš samački život je prirodno stanje“.

Ovakve osobe ne žele da se skrase na jednom mestu, ali one takođe ne igraju od sreće zato što su same. Ako biste im ponudili ispunjenje jedne jedine želje, ona bi glasila – da pronađem pravu osobu.

Feminizam nije uspeo da pobedi ono što je priroda stvarala u poslednjih par miliona godina. Ako još uvek niste udati, a prešli ste izvestan broj godina, možda vas neće nazivati „usedelicom“, ali ćete mnogima biti čudni, jer je u našem društvu svrha žene da se uda i da rađa decu.

Šta onda, jedna usamljena osoba koja poštuje sebe, može da učini da bi očuvala svoj mir i razum? Saša Kagen kaže da je rešenje u tome da se okruži sebi sličnim osobama. Gore opisani tip osoba izbegava „sastanke na slepo“, susrete sa ljudima koje su upoznali na Internetu i zaista ne vole one scene upoznavanja u baru. „Kada dođe to takvih stvari, ovakave osobe odmah beže. Mi još uvek verujemo u slučajne susrete. Mi smo optimisti. Tako nešto je retko, ali parovi u kojima su muškarac i žena stvoreni jedno za drugo ipak postoje.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.