Uz kozmetiku – kao s reklame?

Mnogo koja dama je, videvši lepu ženu na reklami za kozmetički preparat, poželela da i ona izgleda tako doterano, i kupila taj preparat. I razočarala se kad je shvatila da ni uz taj preparat neće izgledati kao žena s reklame.
Ne govorimo sad o nekakvim preparatima za koje vam reklame obećavaju da možete da nastavite da se prejedate nezdrave hrane i da se uopšte ne krećete, a dobićete vitko telo i izvajane mišiće. Govorimo o preparatima za glatku i mekanu kožu, za otklanjanje celulita i slično. Vidite reklamu za takav preparat, vidite nasmejanu devojku koja ga je, kao, koristila – a nakon korišćenja tog preparata vi ne izgledate tako. U čemu je stvar?
Stvar nije, kao što bi neki pomislili, u tome da ti preparati ne deluju uopšte. Ima i onih koji ne deluju, ali mnogi deluju – samo što je efekat kratkotrajan. Najčešće, efekat preparata traje nekoliko sati, a posle toga se vratite na staro.
Recimo, maska za lice koja vam kožu lica učini nežnom i mekom, i tako blistavom (na zdrav način, ne kao što masna koža sija) da se same sebi divite svaki put kad se pogledate u ogledalo – a "vuče" vas da se često gledate i uživate u prizoru. Nekoliko sati kasnije – ništa. Nije da ste se zbrčkale ili počele da izgledate lošije nego pre nanošenja maske, ali ne izgledate više ni kao neposredno nakon skidanja te maske.
Ili, anticelulit kreme. One uglavnom sadrže sastojke koji sužavaju krvne sudove i pojačavaju cirkulaciju krvi – kofein je jedan takav sastojak – i ti sastojci dovedu do toga da vaše telo vizuelno izgubi na obimu, ali kao što dejstvo kafe koju popijete traje nekoliko sati, tako je i s dejstvom ovih krema, a teško da ćete se mazati na svakih nekoliko sati, i tako 24 sata dnevno. Slično je i s kremama za velike i čvrste grudi, utiču na cirkulaciju i nakratko zaista povećaju i učvrste grudi, samo što dejstvo prođe prilično brzo.
Nema instant rešenja, izuzev onih kratkotrajnih. Pravilna ishrana, unošenje dovoljno tečnosti, dovoljno kretanja i kvalitetan san dovešće, vremenom, do lepog, negovanog, zdravog izgleda, a kozmetički preparati su tu samo da malo pripomognu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.