U trendu

Uz ovih 5 fantastičnih trikova boja vaše kose će biti večna i uvek savršena

Želite da vaša boja kose blista i traje dugo? Evo malih tajni koje će vam pomoći da zadržite svoju boju što duže:

1. Ograničite pranje: Nemojte prati kosu previše često. Ostavite boju da se dobro učvrsti pre nego što krenete sa pranjem. Preporučuje se pranje svakih drugi dan ili čak ređe da biste sprečili rano izbledenje.

2. Koristite mlaku ili hladnu vodu: Pri pranju kose, odlučite se za mlaku ili hladnu vodu, posebno tokom poslednjeg ispiranja. Topla voda može ubrzati izlazak boje iz kose, dok će hladna voda pomoći da se zaštiti boja.

3. Sačekajte 72 sata: Pre nego što operete kosu nakon farbanja, sačekajte najmanje 72 sata. Treba vremena da se boja upije u kosu i fiksira.

4. Koristite šampon i balzam za boju kose: Izaberite šampon i balzam koji su specijalno formulisani za boju kose. Ovi proizvodi čuvaju boju i čine je da traje dugo.

5. Uključite prirodna ulja: Najvažniji deo vaše rutine nege kose je uključivanje kvalitetnih prirodnih ulja za kosu, kao što su arganovo, amla ili makadamijino ulje. Ona hidriraju i hrane kosu, stvarajući zaštitni sloj koji će pomoći u zaštiti boje i učiniće je trajnijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.