U trendu

Uživajte u svom telu

Samo da su vam noge duže, da vam je struk tanji, da skinete jastučiće sa butina. Eh, da još nemate celulit i neko kilo viška… gde bi vam bio kraj? Kad bi ovo, kad bi ono?

Dokle ćete gledati naslovne stranice modnih časopisa i misliti da je izgled skakavca i ofingera koji hoda prosto neodoljiv? Skidate se pred partnerom u mraku, odlazite do kupatila uvijeni u čaršaf. Ogledala i vage koje govore zaobilazite kao crne mačke na ulici.

Večito strepite da niste dovoljno zgodni za vašeg partnera i da će uvek gledati neku drugu na ulici. Pa ako nastavite da se trzate i kočite na svaki pogled upućen vašem telu, onda ga ne možete ni kriviti. Zašto se ne biste opustile?

Prelistajte neku knjigu istorije umetnosti i gledajte portrete i aktove – žene raznoraznih oblina koje leškare na sofama i kanabeima i prosto uživaju u svom telu. Da li biste to mogli biti i vi?

Volite Mars čokoladice, ali vam nova dijeta to ne dozvoljava. Častite se čokoladicom iako to nije po propisu, uživajte u njoj i osećaćete se divno i opušteno – zadovoljno. Pijte vodu i svuda je sa sobom nosite. Napokon i mi od pre nekoliko godina imamo vodu u plastičnim flašicama. Praktične su, ne zauzimaju mnogo mesta, i zato ih nosite svuda sa sobom.

Nemate vremena za vežbe, aerobik ili plivanje. Nije da nemate vremena nego vam se ne ide. Nađite društvo i upišite se što pre, nikada nije kasno.

Nemojte samo prestati da jedete nego prestanite da jedete ispred televizora. Najviše ćete pojesti za kratko vreme i ništa nećete primetiti. Dok samo jedan film traje, vi možete pojesti skoro dva vaša obroka, i zato se čuvajte gledanja televizijskog programa i hrane u isto vreme.

Sviđa vam se Madona ili Dženifer Lopez? Umesto što ih samo gledate u spotovima i divite im se – približite im se. Neka vam one budu preko potrebna motivacija i neka vam njihov izgled da snagu da se potrudite oko sebe. Nije teško. Njihove slike okačite na frižider, nabavite još jedno ogledalo i stavite ga i u spavaću sobu da biste mogli da se gledate tokom celog dana, pa čak i ujutru dok prolazite pored njega u donjem vešu. Vidite kako stvarno izgledate. Jedno je gledati se u zimskoj odeći i pravdati se gomilom slojeva na sebi, a drugo ugledati se u donjem vešu. Budite iskreni.

Igrajte. Eksperimentišite sa svojim telom i ne štedite ga i suviše, jer ćete u starosti imati za to vremena na pretek. Grudvajte se, potrčite za nekim, idite uz stepenice ili šetajte po gradu u visokim potpeticama. Budite ženstveni i nosite vaše kilograme sa mačkastim hodom. Uživajte u tome što ste žensko i što nosite suknju.

Za početak prihvatite vaše telo onakvo kakvo je. Ukoliko ste rešeni da ga promenite, ne nadajte se da će se to desiti preko noći. Laganim ali sigurnim korakom idete ka cilju, a u tome vam ne mogu pomoći kupus ili jogurt dijete, koje, po navodima, za nedelju dana skidaju 3-5 kilograma. Do proleća se stvari mogu promeniti i jedan konfekcijski broj smanjiti samo ako se vi potrudite i zavolite svoje telo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.