Većina Italijana se stidi žena sa velikim grudima

Rezultati jedne italijanske ankete su suprotni rasprostranjenom mišljenju da muškarci uživaju kada vide ženu sa velikim grudima. U stvari, oni češće spuštaju pogled i osećaju blagu neprijatnost. U anketi se navodi da se čak jedna trećina muškaraca oseća uplašeno(?!) kada vidi ženu u toplesu.

Istraživanje je obavio psiholog Rafael Moreli. On je intervjuisao 926 Italijana starosti od 24 do 50 godina. Pitanja im je postavljao upravo na onom mestu gde ima najviše golišavosti – na plaži.

Otkrio je da 65% muškaraca oseća nelagodnost kada ugleda natprosečno velike ženske grudi. Muškarci iz ove grupe su izjavili da u takvim situacijama obično počnu da zamuckuju i crvene. Trideset i jedan procenat pripadnika muškog pola oseća „strah“ kada vidi ženu u toplesu, navodi se u istraživanju.

Pedeset i jedan procenat Italijana se ne oseća lagodno kada vidi ženu u odeći koja previše otkriva. Psiholozi kažu da je uzročnik ovoga to što se muškarci nalaze u situaciji kada direktno treba da dokažu svoje sposobnosti. Kada su sa drugovima, ponašaju se vrlo „mačo“, ali je stvar drugačija kada treba da se pokažu na delu.

Većina ispitanika je rekla da najviše voli tip „devojke iz susedstva“. Još dodaju da je bolje da devojka ima „bar malo celulita“ nego da bude stereotipna „lepotica“ bez mane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.